Hava Durumu

Büyük acı! Bitlis şehitleri için ilk tören

Elazığ'da helikopter düşmesi sonucu şehit olan 11 asker için tören düzenlendi. Şehit naaşları önce Ankara'ya ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2021 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2021 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Büyük acı! Bitlis şehitleri için ilk tören

İlçeye bağlı Çekmece köyü kırsalında askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerlerin naaşları Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsi işlemlerinin ardından ambulanslarla Elazığ'a getirildi.


Şehit 11 asker için 8. Kolordu Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Şehit askerlerin naaşları, törenin ardından Ankara'ya uğurlanacak.

Burada düzenlenecek devlet töreninin ardından naaşlar toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlanacak.

COUGAR TİPİ HELİKOPTER DÜŞTÜ

Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere dün saat 13.55'te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Cougar tipi bir helikopter düşmüştü.

Arama çalışmaları sonucunda helikopterin kaza kırıma uğradığının tespit edildiği, 9 askerin şehit olduğu, 4 askerin de yaralandığı bildirildi.

MSB'den daha sonra yapılan açıklamalarda ise, kazada yaralanan ve hastanede tedavi altına alınan 2 askerin daha şehit olduğu ve şehit sayısının 11'e yükseldiği duyuruldu.

KORGENERAL ERBAŞ DA ARALARINDA

Kaza kırıma uğrayan helikopterde bulunan Korgeneral Osman Erbaş (Yozgat-Yerköy), Astsubay Üstçavuş Nazmi Yılmaz (Kahramanmaraş-Afşin), Albay Şentürk Aydınyer (Kars), Yüzbaşı Salih Sarıoğlu (Samsun-Bafra), Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Demir (Kahramanmaraş-Onikişubat), Astsubay Kıdemli Üstçavuş Ömer Umulu (Kırıkkale), Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş (Trabzon-Of), Pilot Yüzbaşı Gökhan Uysal (Afyonkarahisar-Dinar), Astsubay Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek (Afyonkarahisar), Uzman Çavuş Tolga Demirci (Kayseri-Pınarbaşı) ve Uzman Çavuş Hakan Gül (Amasya) şehit oldu.

Yaralı askerler Binbaşı Alptekin Köprülü (Gümüşhane) ve Yüzbaşı Ender Uzunçakmak'ın (Ordu-Kabadüz) tedavileri sürüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.