Hava Durumu

Büyük tepki görmüştü! Bursa'da asılsız ihbar yapan ünlü börekçi mahkemelik oldu

Bursa'da İtfaiyeciler Haftası nedeniyle görevlilere sürpriz yapmak isteyen ünlü börekçi Hasan Acar, asılsız ihbar yüzünden mahkemelik oldu. Bursalıların da görevlileri meşgul ettiği gerekçesiyle tepki gösterdiği Acar, ilk duruşmada beraat etti.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2019 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2019 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Büyük tepki görmüştü! Bursa'da asılsız ihbar yapan ünlü börekçi mahkemelik oldu

Bursa'da geçtiğimiz yıl Börekçi Hasan Acar, 110 ihbar hattını arayarak, Yunuseli'nde bulunan dükkanının yandığını bildirdi. 5 dakika içinde itfaiye ekipleri bölgeye geldi. İtfaiyeciler hemen hortumları açıp, koşarak dükkana girdi.

Yangınla karşılaşacağını bekleyen itfaiye erleri, dükkana girince börek ve alkışlarla karşılaşınca neye uğradıklarını şaşırdı. Bu duruma ilk başta sinirlenen itfaiyeciler, itfaiye haftalarının kutlanmak için böyle bir organizasyon yapıldığını öğrenince durumu gülümseyerek karşıladı. 

Hasan Aca, bu ilginç sürpriz sebebiyle daha sonra mahkemelik oldu. Acar hakkında 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde suç uydurma suçundan dava açıldı. Davanın ilk duruşması bugün görüldü. 

Duruşmaya Hasan Acar'ın yanı sıra olay günü iş yerinde müşteri olarak bulunan ve rica üzerine itfaiyeyi arayarak ihbarda bulunan 2 kişi daha sanık sıfatıyla katıldı. Duruşmada savunma yapan sanıklar suç işleme kasıtlarının bulunmadığını, tek amaçlarının itfaiye erlerine sürpriz yapmak olduğunu belirtti. Mahkeme başkanı, sanıklar hakkında yaptıklarının iyi niyetli olsa dahi o esnada başka bir yerde meydana gelebilecek yangına müdahaleyi geciktireceğini hatırlatarak beraat kararı verdi. 

Duruşmadan sonra konuyla ilgili açıklama yapan Hasan Acar, "Biz o gün iyi niyetle itfaiyecilere küçük bir sürpriz yapmak istemiştik. Kendilerini arayıp iş yerimizde yangın olduğunu söyledik ve gelen ekibe de sürpriz bir kutlama hazırladık. Tamamen iyi niyetle yapılmış bir şeydi fakat suç işlediğimizden haberimiz yoktu. Biz kimseye örnek olsun istemiyoruz tabi ama sayın mahkeme de yaptığımız şeyin yanlış olduğunu fakat söz konusu suçun unsurlarını oluşturmadığını belirterek beraat verdi. Bundan sonra daha dikkatli olacağız" dedi. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.