Hava Durumu

Büyükataman'dan 'duvar yazısı' çıkışı: Tescilli vatan haini...

MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, İzmir'in Gaziemir ilçesinde Alevi vatandaşları hedef alan duvar yazılarıyla ilgili açıklama yaptı. Olayın bir provokasyon olduğunu belirten Büyükataman,  "Kapısına 'Alevi' yazıp bu milletin bir parçasını ötekileştirebileceğini düşünenler, tescilli vatan hainidir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2019 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2019 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Büyükataman'dan 'duvar yazısı' çıkışı: Tescilli vatan haini...

Alevilere ait evlerin duvarına yazı yazılması ve çarpı işareti konulması saldırısına bir yenisi eklendi. İzmir'in Gaziemir ilçesine bağlı Yeşil Mahallesi'nde oturan Alevi ailenin evinin duvarına 'Defol Alevi' yazılarak, çarpı işareti konuldu.

Olaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Büyükataman, sert ifadeler kullandı.

Büyükataman'ın açıklamalar:

"İzmir'in Gaziemir ilçesinde bir Alevi vatandaşımızın evinin duvarına 'Defol Alevi' yazılması akıllara daha önce bedeli kanla ödenmiş eski bir tezgâhı getirmektedir. Büyük Türk milleti gerekli dersleri çıkardığı bu kışkırtmalara itibar etmeyecek derecede feraset sahibidir.

Kapısına 'Alevi' yazıp bu milletin bir parçasını ötekileştirebileceğini ve ondan ayırabileceğini düşünenler her kimse tescilli vatan hainidir. O fırçayı tutan el, bu memleketin evladına ait değildir. O boyanın ham maddesi bu coğrafyanın değildir.

Türk milleti ayrılma kabul etmez bir bütündür. Türk milletini tesadüfen bir araya gelmiş bir insan topluluğu zanneden şuursuzlar, onu parçalara ayırmak için fırsat kollamaya devam etmektedir. Aziz milletimiz bu provokasyona pirim vermeyerek kirli oyunu bir daha boşa çıkarmıştır."

ÖMER ÇELİK: BU SALDIRI HEPİMİZE YAPILMIŞ SAYILIR

Olayla ilgili açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise Çelik,  şu ifadeleri kullandı;

* İzmir, Gaziemir İlçesi'nde bir duvara yazılan Alevi vatandaşlarımıza dönük çirkin ifadeler nedeniyle olay olduğu andan itibaren tüm ilgili birimler konuyu yakından takip etmiştir ve olayla ilgili detaylı inceleme yapmaya başlamıştır.

* İçişleri Bakanımız konuyu bizzat takip etmektedir. İzmir Valiliği ve Emniyet birimleri azami hassasiyetle ilgilenmektedir. Dolayısıyla devlet kurumları tarafından bu meselenin "birkaç çocuk yapmıştır" denilerek geçiştirildiği bilgisi kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.

* Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Güzel İzmir'imizde huzuru bozacak hiçbir şeye müsaade edilmesi mümkün değildir. Güzel İzmir kardeşliğin ve hoşgörünün mayasına sahiptir. Emniyet birimlerimiz bu kardeşliği ve huzuru bozmaya kalkanları her zaman engelleyecektir.

* Herhangi bir vatandaşımızın etnik, mezhebi, sosyal ya da siyasal kimliğine yapılan saldırıyı hepimize yapılmış sayarız. Birliğimizi ve dirliğimizi koruyacak toplumsal tecrübeye sahibiz.

* Cumhurbaşkanımız Erdoğan bu kardeşliği net ifade etmişti: 'Türkiye, kurulan onca tuzağa rağmen nifak tuzağına düşmemiştir. Alevi ve Sünniler birbirlerinin yegane hamileridir.

* Cumhurbaşkanımız Erdoğan, her türlü provokasyona karşı geçmişte şu tespiti yapmıştı: Alevi kardeşlerimize yönelik provokasyonları yapanlar da olsa olsa Lawrence misyonlu kişiler olur.

* Gerek bizlere ulaşarak, gerek sosyal medyada hassasiyet gösteren vatandaşlarımız müsterih olsunlar. İlgililer konuyu hassasiyetle takip ediyorlar. Her şey açığa çıkarılacaktır.

CHP'DEN DE TEPKİ VAR

CHP İstanbul Milletvekili Aykur Erdoğdu ise olaya, "Bu münferit bir olaydır... Benim derdim üç beş kendini bilmezin yazılmasıyla değil...
Benim derdim kurumsal olarak... Sessizce... Kin dolu... Uygulanan devlet politikasıyla... Bu yüzünden bu toprakların en aydınlık İslam yorumu olarak Aleviler hakkını alıncaya kadar.. #Aleviyim" tepkisini gösterdi.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Yaşanan olayla ilgili açıklamada bulunan İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Gaziemir ilçesine bağlı Yeşil Mahallesi'nde yaşayan Bayram Şenol adlı vatandaşın evinin duvarına yazı yazılmasına ilişkin İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışmanın devam ettiğini belirtti.

Söz konusu mahallede Alevi vatandaşların yaşadığını vurgulayan Ayyıldız, "Emniyetimizin yaptığı çalışmada yazının herhangi bir mezhepsel bir durum sebebiyle olmadığı, kavga nedeniyle asayiş olayına dayandığı değerlendirilmektedir. Konuyla ilgili idari ve adli tahkikat devam etmektedir" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.