Hava Durumu

Büyükşen cinayetinde sır perdesi çözüldü! 'Kiralık katil...'

Müge Anlı ile Tatlı Sert programında gündeme gelen Metin-Necla Büyükşen çifti cinayeti Türkiye'nin gündemine bomba gibi düştü. Necla Büyükşen ve eşi Metin Büyükşen çiftinin, adresi karıştıran kiralık katil tarafından vuruldukları ortaya çıktı. Sır perdesi, JASAT Tim'lerinin başarısı sayesinde aydınlanırken, olayın ayrıntıları ise dehşete düşürdü.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2021 08:03
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2021 08:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Büyükşen cinayetinde sır perdesi çözüldü! 'Kiralık katil...'

Konya'nın Karatay ilçesinde 3 yıl önce evlerinde öldürülen Necla Büyükşen (54) ve eşi Metin Büyükşen (55) çiftinin, adresi karıştıran kiralık katil tarafından vuruldukları ortaya çıktı.

OLAYLA İLGİLİ 2 KİŞİ ARANIYOR 

Cinayeti azmettirdiği öne sürülen Abdullah Başdemir ve sevgilisi Esra Taş ile cinayete yardım ettikleri belirtilen ve Büyükşen çiftiyle aynı mahallede oturan Zeki Okşen ile kuzeni Mustafa Okşen tutuklandı. Olayla ilgili kiralık katil olduğu öne sürülen 2 kişi aranıyor.

ŞÜPHELİLERİN EVİNDE KAR MASKESİ ELE GEÇİRİLDİ 

Konya'nın Karatay ilçesi İsmil Mahallesi'nde Necla ve Metin Büyükşen çiftinin evlerinde öldürülmesiyle ilgili Jandarma Genel Komutanlığı'nca açıklama yapıldı. İl Jandarma Komutanlığı'nca yürütülen çalışmalara; Jandarma Genel Komutanlığı'nın görevlendirdiği İstihbarat Komutanlığı Timi, JASAT Timi ve Siber Suçlarla Mücadele Timi'nin destek verdiği belirtildi. Şüphelilerin evinde kar maskesi ele geçirildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Öldürme olayının meydana geldiği 03 Eylül 2018 tarihinden bugüne kadar yapılan çalışmalar kapsamında; alınan ifadeler, yapılan teknik takip ile maktuller ve şüphelilere ait İMAJ kayıtlarının incelenmesi neticesinde olayın meydana geldiği adresin karıştırılarak yanlış adreste bulunan eve girilerek gerçekleştirilmiş olduğu yönünde kuvvetli bilgi ve bulgulara ulaşılmış olup, soruşturma kapsamında olaya karıştığı değerlendirilen 23 şüpheli hakkında 13 Temmuz 2021 Salı günü Konya İl ve İlçelerinde bulunan 18 adrese 116 personelin katılımıyla operasyon düzenlenmiş, soruşturmanın genişletilmesiyle 25 şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır. Şüphelilerin evlerinde, araçlarında ve iş yerlerinde yapılan adli aramalar neticesinde; 2 adet kar maskesi, 2 adet eldiven, 31 adet cep telefonu, 11 adet harici depolama cihazı, 8 adet av tüfeği, 3 adet bilgisayar, 42 adet sim kart, 8 adet hafıza kartı ve 2 adet tablet ele geçirilmiştir. Ele geçirilen dijital materyaller Siber Suçlarla Mücadele Timleri tarafından incelenmiş olup, diğer suç delilleri ise Jandarma Kriminal Daire Başkanlığına gönderilerek incelenmesi sağlanmıştır'' denildi.

Yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınanların ifadeleri, teknik takip ve teknik incelemeler sonucu şüphelilerin, olayın meydana geldiği adresi karıştırarak yanlış adreste bulunan Büyükşen çiftini öldürdüklerinin tespit edildiği belirtildi. Açıklamanın sonunda şüphelilerden 4'ünün tutuklandığı, 1'inin adli kontrolle diğerlerinin de ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı kaydedildi.

'HİÇBİR GEREKÇE BULUNAMADI' 

CNN TÜRK İstihbarat Şefi Nihat Uludağ, Büyükşen cinayetinin detaylarını canlı yayında anlattı. Uludağ şu ifadeleri kullandı: "JASAT TİM'leri baktılar ki, Metin Büyükşen emekli olmuş, belediyenin evlendirme memuruymuş. Hatta yaşadığı mahalledeki gençlerin neredeyse tamamını evlendiren kişi, sevilen sayılan birisi. Bunların öldürülmesi için hiçbir gerekçe bulunamadı.

"Bu kez TİM'ler acaba başka bir gerekçe mi var diye düşünüp, mahalledeki diğer evleri incelemeye başladılar. Bu sırada, cinayetin işlendiği evin 300 metre mesafesinde, yan komşularının evinde bir olay olmuş."

"Esra Taş isimli genç bir kadın, o mahalledeki bir komşu oğluyla sevgili oluyor ve ayrılıyorlar. Ayrıldıktan sonra Esra Taş trajik bir hale bürünüyor. İlaç kullanıyor, sinir atakları geçiriyor, bu ayrılığı hazmedemiyor. Sorumlu olarak da o gencin anne ve babasını görüyor."

"İlerleyen süreçte Esra Taş, Abdullah Başdemir denilen ve o bölgenin hayvan yetiştiricilerinden birisiyle sevgili oluyor. Büyük bir hayvan çiftliği sahibi 5000'e yakın koyunu olduğu zannedilen, yörenin zenginlerinden... "

"Öldürülen Büyükşen çiftiyle aynı mahallede yaşayan iki kişi var Zeki-Mustafa Okşen. Bu mahallede tüm evler mavi kapılı ve gri betonla kaplı... Birbirinin aynısı. Daha sonra kiralık katiller ayarlanıyor. Kiralık katillere ev tarif ediliyor, sağ-sol şeklinde. Dolayısıyla katil anlatan kişinin değil de kendi sağını seçince burada vahim bir durum ortaya çıkıyor."

Katil otomatik olarak Büyükşen çiftinin evine yöneliyor. Gece Anadolu'da öyledir, kapı kilitlenmez. Kiralık katil eve giriyor ve suçsuz günahsız olan Büyükşen çiftini pompalı tüfekle vurup öldürüyor. Evin 24 yaşındaki kızı Büşra Şen'in de kafasına dipçikle vuruluyor ve ölü numarası yapıyor.

DELİL YOK, ŞİKAYET YOK... SIR PERDESİ BÖYLE ARALANDI 

Soruşturma şu an gizli devam ediyor. İddiaya göre, Abdullah Baldemir Esra Taş'a gidiyor "Seni üzen kişileri ortadan kaldırdık." diyor.Hiçbir delil yok, kamera görüntüsü yok, kayıt yok, şikayet yok, tehdit unsuru yok. Rastgele işlenmiş bir cinayet. Jandarma suç araştırma ekipleri tarafından özel bir ekip kuruldu. Suç araştırmada en yetkin olan kişiler oraya gönderilmiş ve Konya İl Jandarma koordinesinde... Ve olayı çözdüler.

SORUŞTURMA İÇİN 3 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, 3 yıl önceki Necla ve Metin Büyükşen çifti cinayetiyle ilgili açıklama yaptı. Başsavcı vekili koordinesinde 3 cumhuriyet savcısının soruşturma için görevlendirildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Yürütülen soruşturma kapsamında, 2020 yılının Kasım ayında tespit edilen yeni deliller sonrası olayın faili olabileceği değerlendirilen diğer şüpheliler hakkında da soruşturma genişletilerek HTS incelemesi ve teknik takip işlemleri yapılmıştır. Yapılan ayrıntılı inceleme ve analiz sonrası Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatıyla 13.07.2021 tarihinde yapılan eş zamanlı operasyonda olayla ilgisi olduğu değerlendirilen 24 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır.

NECLA - METİN BÜYÜKŞEN OLAYININ GEÇMİŞİ

İddiaya göre, 3 Eylül 2018 tarihinde başına kar maskesi geçiren kişi Metin Büyükşen'e ait eve, kapısı açık olduğu sırada girdi. Kimliği belirsiz saldırgan, emekli memur Metin Büyükşen'e elindeki pompalı tüfekle ateş etti.

Necla Büyükşen'e de ateş eden saldırgan, tüfeğin dipçiğiyle çiftin kızı Büşra'yı yaralayarak kaçtı. Başına aldığı darbeyle yaralanan Büşra Büyükşen, olay sonrası komşulardan yardım istedi.

Komşularının otomobiline binen Büyükşen, jandarmaya giderek, olayı anlattı. Eve gelen jandarma ekipleri, Necla- Metin Büyükşen çiftinin cansız bedenlerini buldu. Yaralı Büşra Büyükşen de sağlık görevlilerince ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alındı.

BÜŞRA, UĞUR VE BETÜL'DEN ÇELİŞKİLİ İFADELER

Olaydan sonra alınan Swap örnekleri, cinayet anının tek tanığı olan "Büşra Büyükşen" 'in canlı yayında verdiği çelişkili ifadeler, görgü tanıklarının beyanları, ve diğer birincil muhatapların tatmin etmeyen eksik anlatımları, kısacası Metin ile Nejla Büyükşen çiftinin öldürülmesiyle ilgili ortaya atılan iddialar her defasında oğlu ve gelini ile yaşadığı mehir tartışmasını işaret ediyor.

Yapılan araştırmaların ardından Betül Büyükşen ile Metin Büyükşen'in yaptığı telefon konuşmasından ses kayıtları Müge Anlı'nın programında dinletildi. Konuşmada, mehir kavgasını çözmek isteyen baba gelinine mehir yerine bir araba, 25 bin TL para teklif ediyor. Ancak Betül mehirin hepsini istiyor ve anlaşamıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.