Hava Durumu

Çağrı Sertel'den Bursa'da müzik ziyafeti!

Bursa'da Nilüfer Belediyesi'nin düzenlediği 6. Nilüfer Caz Tatili'nde sahne alan Çağrı Sertel, performansıyla izleyenlere keyifli bir gece yaşattı.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2021 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2021 12:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Çağrı Sertel'den Bursa'da müzik ziyafeti!

Nilüfer Belediyesi'nin düzenlediği 6. Nilüfer Caz Tatili'nde bu kez ünlü piyanist Çağrı Sertel, müzikseverlerle buluştu. Aranjör, besteci ve prodüktör kimliğiyle farklı projelere imza atan ünlü piyanistin Balat Atatürk Ormanı'nda verdiği konser keyifli bir ortamda geçti.

Elektronik, caz ve rock gibi birçok tarzda müzik yapan Sertel, Nilüfer konserinde; kendi yazdığı müziklerle, özgün piyano soundunu birleştirerek, dinleyicileri adeta başka bir evrene götürdü.

Analog sentezleyici, davul makinesi, elektronik keyboardlar ve akustik piyanodan oluşan özel bir kurgu oluşturan ve hazırladığı kurulumda yeralan akustik piyanoyu efekt pedallarından geçirerek özgün bir sound elde eden Çağrı Sertel, müzikseverlere farklı bir deneyim yaşattı. Başarılı müzisyen, 'multiverse' adını verdiği müzik projesiyle Bursalı müzikseverlerden beğeni topladı.

Yaklaşık iki saat süren konserin sonunda Nilüfer Belediye Meclis Üyesi Serkan Çalışkan, Çağrı Sertel'e teşekkür ederek günün anısına plaket verdi. Nilüfer Belediyesi'ne kültür-sanata verdiği destekten dolayı teşekkür eden Sertel, izleyicilerden de müziğe sahip çıkmalarını istedi.

MÜZİĞE BURSA'DAN BAKIŞ

6. Nilüfer Caz Tatili kapsamında, konserlerin yanı sıra çeşitli yan etkinlikler de yapılıyor. Caz Tatili'nin dördüncü gününde "Bursa Müzik Piyasası Üzerine" başlığıyla bir söyleşi düzenlendi. Üç Fidan Parkı'nda yapılan ve moderatörlüğünü müzik yazarı Murat Beşer'in üstlendiği söyleşiye; müzik insanları Said Şahin, Özgür Ögöz ve Mustafa Çokran konuşmacı olarak katıldı. Müzik piyasası ve rock müzik ekseninde alternatif müzik kültürü açısından Bursa'nın öneminin değerlendirildiği söyleşide, nostaljik geçmiş de ele alındı. Etkinliğe katılanlar, seksenli yıllardan bu yana yaşanan alt-kültürel müzik yolcuğu, anılar, hikayeler, anekdotlar ve yorumları dinleme imkanı da buldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.