Hava Durumu

Çalışmak için mekana çökenler, cafeyi batırıyor!

Posta yazarı Şirin Sever, büyük bir kesimi rahatsız konuya parmak bastı. Evden çalışanların, cafeleri çok fazla tercih ettiğini belirten Sever, masaları uzun süre işgal ettiklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2019 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2019 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Çalışmak için mekana çökenler, cafeyi batırıyor!

İşte Şirin Sever'in yazısı:

"Evden çalışanların ya da şöyle diyelim 'uzaktan' çalışanların artmasıyla birlikte, kahve dükkanlarını ofis olarak kullananlar giderek artıyor. Artık hangi kafeye gitseniz durum aynı...

Her masada laptop'unu açmış kafasını kaldırmadan çalışanlar ya da kitap okuyanlar var. Bazen yer bulup oturamıyorsunuz. Çalışmak iyi de; saatlerce yer işgal edip tek bir kahve içenler kafelerin en büyük derdi.

Kafe tenhaysa neyse de; müşterisi bol yerler için bu, gerçek bir sorun. Kafe sahipleri giderek yayılan bu 'trend' karşısında çaresiz. Hatırlarsanız, yaz başında sosyal medyaya yansıyan bir tartışma olmuştu. Yazar Murat Meriç, Twitter hesabından, Kadıköy Moda'daki bir kafede bilgisayar açmanın ve kitap okumanın yasaklandığını duyurmuş, olay epey tartışılmıştı.

Mekan sahibi de, çok yoğun oldukları için bu uygulamaya gittiklerini açıklamıştı. Yarım saat ya da bir saat oturup kahvemi içerken bilgisayarımı açmak istiyorsam ya da kitabımı okuyorsam kime ne?

Ama sorun saatlerce 'mekana çökenler'di! Bu yüzden de kural gerekiyordu. Sadece bizde değil, Amerika'da da bu konu tartışılıyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.