Hava Durumu

Cam filminde sınırlı serbestlik

Tartışmaların odağındaki 'cam filmi'yle ilgili bir açıklama da İçişleri Bakanı Soylu'dan geldi. Soylu, cam filminde belirli standartlarda serbestlik olacağını açıkladı. Soylu, ayrıca bu konu aydınlığa kavuşana kadar ceza kesilmeyeceğini de söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2017 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2017 14:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Cam filminde sınırlı serbestlik

Son günlerin tartışma konusu cam filmi konusunda yeni bir gelişme yaşandı. Konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Cam filmi bugün tamamen yasak. O yasak kalkıyor. Belli bir standart geliyor. Ön, arka, yan camlarda ne kadar olacak, kimler üretebilir... Her şeyin yukarıdan aşağı standardize edildiği bir süreci arz edeceğiz. Yapılacak nedir? Sayın Cumhurbaşkanımıza da arz ettik. Karayolları trafik kanunundaki maddeyi kaldıracağız. Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığıyla da eş güdüm içinde bir standardizasyon getirilecek. AB regülasyonları var bu konuda. Bir standardın sağlanması. İki, denetimlerin nasıl sağlanacağı... AB diyor ki ön ve yan camlarda yüzde 70 güneş ışığının geçişini sağlayacak şekilde yapmalısınız. Buna ait bir serbestiyet sağlanacak ama belli standartlara göre olacak" dedi.

CEZA KESİLMEYECEK

Cam filmi bulunan arabalara ceza kesilmeyeceğini söyleyen Soylu, "Bir tane ceza kesilmeyecek bu konu aydınlığa kavuşana kadar. Talimat verdim bu konuda" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, cam filmi yasağının yanlış olduğunu belirterek, konuyla ilgili çalışma yapılması gerektiğini belirtmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.