Hava Durumu

Can havliyle kaçıştılar! 80 bin tonluk gemi kabus yarattı

Tayvan limanında bir felaket yaşandı. Devasa gemi insanlar varken hızını alamayıp limana girdi, çevredekiler gözlerine inanamadı.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2021 20:15
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2021 20:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Can havliyle kaçıştılar! 80 bin tonluk gemi kabus yarattı

80 bin tonluk bir kargo gemisi, bugün Tayvan limanına çarpıp bir vinci kalabalığın üstünde doğru devirince, insanlar can havliyle kaçmaya çalıştı.

Liman yönetim şirketi, dev geminin Perşembe sabahı güney Tayvan'ın Kaohsiung kentindeki bir limana yanaşmaya hazırlanırken tavan vincine çarptığını doğruladı.

3

Liman yönetim şirketi, dev geminin Perşembe sabahı güney Tayvan'ın Kaohsiung kentindeki bir limana yanaşmaya hazırlanırken tavan vincine çarptığını doğruladı.

Dramatik görüntüler, Orient Overseas (International) Ltd'ye ait 80 bin tonluk geminin, limana tehlikeli bir şekilde yaklaşırken vinçle çarpışmasını gösteriyor.

Klipte, vinç başka bir vince doğru devriliyor, ilk çarpışmadan sonra gemi ilerlemeye devam ederken her ikisi de yere çakılıyor.

Tavan vinçleri, rıhtımdaki korkmuş işçilere doğru yuvarlandığı görülen bir nakliye konteynır yığınına felaket bir şekilde çarpıyor.

7

Ağır kutular domino taşları gibi üstlerine çökerken, limanda şoke olmuş işçiler can pahasına kaçarken görülüyor.

Taiwan News'e göre, soyadı Chang olan 58 yaşındaki bir liman işçisi, korkunç çöküşün ardından kolundaki kesik nedeniyle hastaneye gönderildi.

Çökme anında vinçte bulunan iki mühendis, kazanın ardından enkaz altında sıkışıp kaldı ancak daha sonra ikisi de kurtarıldı.

Kurtarma ekipleri, birisi 33 diğeri 31 yaşındaki iki mühendisi yıkılan yapıdan çıkarmak için 60 metrelik direk tipi bir pergel vinç kullandı.

Olay yerindeki görgü tanıkları, her iki adamın da vinçten çıkarıldıktan sonra çok sarsılmış göründüklerini ancak ciddi şekilde yaralanmadıklarını söyledi.

Devlete ait Taiwan International Ports Corp. Ltd. yaptığı açıklamada, kazanın gerçekleştiği yerin mühürlendiğini açıkladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.