Hava Durumu

Çatışmalar sürüyor! Stratejik tepeler Azerbaycan'ın...

Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında çatışmalar 6. gününde. Azerbaycan ordusu, dün gece bazı stratejik tepeleri ele geçirdi. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise, 6 gün içinde üçüncü kez telefonda görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2020 23:10
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2020 23:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Çatışmalar sürüyor! Stratejik tepeler Azerbaycan'ın...

Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında tansiyon düşmüyor. Çeşitli bölgelerde çatışmalar devam ediyor. Azerbaycan ordusu bazı stratejik tepelerde kontrolü sağladı.

Ermenistan ordusunun Ağdere ilindeki mevzileri Azerbaycan ordusu tarafından yoğun top atışına tutuldu. Ermenistan ordusunun kontrolündeki dağlık alanlardan dumanlar yükseldi. Çatışmalarda, Ermenistan ordusunun zırhlı araçları ve çok sayıda askeri etkisiz hale getirildi.


Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun sahra karargahı ve tanklarının imha görüntülerini de paylaştı. Azerbaycan ordusunun ilerleyişi karşısında direnemeyen Ermenistan askerleri, bazı mevzilerde silahlarını ve araçlarını bırakarak kaçtı.

Ele geçirilen araçlar arasında 2019 rus yapımı "Ural" markalı kamyonlar da bulunuyor. Makineli tüfek, el bombası, roketatar ve farklı kalibrelerdeki mermiler gibi diğer silah ve mühimmatların da çoğu yine Rus yapımı.

Ermenistan, 1994-1995 anlaşmaları uyarınça ateşkes sağlanması için Minsk grubuyla çalışmaya hazır olduğunu duyurdu. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Minsk Grubu'nun eş başkanı olan ABD, Rusya ve Fransa liderleri, perşembe günü dağlık Karabağ'da acil ateşkes çağrısında bulunmuştu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ise Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'daki işgali sona erdirmediği sürece müzakerelere başlanmayacağını vurguladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise, 6 gün içinde 3 üçüncü kez Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile telefonda görüştü. Kremlin'den yapılan açıklamaya göre görüşmede Putin acil ateşkes çağrısını yineledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.