Hava Durumu

Çavuşoğlu'ndan AB'ye: Karşılığını vermek zorunda kalacağız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile AB Temsilcisi Josep Borrel Ankara'da ortak basın toplantısı düzenledi Çavuşoğlu, "Türkiye'ye verilen taahhütlerin yerine gelmesi lazım. AB pek hoşlanmıyor ama vize serbestisi AB'nin bir sözüdür. Hoşunuza gitse de gitmese de bu sözünüzü yerine getirmek zorundasınız" ifadelerini kullandı. Çavuşoğlu, Avrupa Birliği'nin Türkiye aleyhine ilave kararlar alması durumunda "Bunun karşılığını vermek zorunda kalacaklarını" söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2020 18:04
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2020 18:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Çavuşoğlu'ndan AB'ye: Karşılığını vermek zorunda kalacağız

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, AB Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell ile Ankara'da gerçekleşen görüşmenin ardından ortak açıklama yaptı. 

İşte Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

Türkiye ve AB arasındaki ilişki, Türkiye ile AB üyeleri arasındaki ilişkiler daha çok önem kazanıyor. Sayın Borrell'in de çabalarını görüyoruz ve teşekkür ediyoruz. Elbette AB'den beklentilerimiz var. Sayın Cumhurbaşkanımızın, sayın Şansölye Merkel ile bu yönde gerçekleştirdiği telekonferanslar hakkında malümatımız var. Son derece verimli geçtiğini söyleyebiliriz. AB'nin taahhüdü olan gümrük birliğinin güncellenmesi, vize serbestisi ortak beklentimiz ve hepimizin yararınadır.Almanya dönem başkanlığını üstlendiği diye tüm meseleler çözülecek değildir. Şu anda aramızda arzu etmediğimiz sorunlar var. Ve üstesinden birlikte gelmemiz gerekir. Siyasi saiklerle değil objektif kriterler çerçevesinde Türkiye'ye yaklaşmasını arzu ediyoruz.  İlişkilerimizi rehin alan Rum kesimi ve Yunanistan var. Bu AB ve Türkiye için haksızlık. Son zamanlarda da açık söyleyeyim Fransa var. Bu siyasi konularla teknik konuları ayırt etmemiz lazım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.