Hava Durumu

Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a sert çıkış: Bize bu konuda akıl verebilecek en son ülke!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul'un fethinin yıl dönümünde Ayasofya Camii'nde Fetih Suresi okunmasına tepki gösteren Yunanistan'a, "Ayasofya Yunanistan'a bağlı değil. Türkiye Cumhuriyeti'nindir. Bize bu konuda akıl verebilecek en son ülke Yunanistan olmalıdır. Avrupa'da cami olmayan tek ülke Yunanistan'dır" sözleriyle karşılık verdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2020 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2020 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a sert çıkış: Bize bu konuda akıl verebilecek en son ülke!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu küresel gelişmelere ilişkin bir televizyon kanalında değerlendirmelerde bulundu. Çavuşoğlu, ABD'de yaşananlara ilişkin, "Polisin herhangi bir insanı ne olursa olsun bu şekilde öldürmesi kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, Yunanistan'ın Ayasofya ile ilgili sözlerine de sert şekilde karşılık verdi.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Polisin herhangi bir insanı ne olursa olsun bu şekilde öldürmesi kabul edilemez.

Hafter bu savaşı kazanamaz. Doğu Akdeniz'de hukuka uygun davranıyoruz. Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin (içinde) olmadığı hiçbir anlaşma geçerli değildir.

Ayasofya Yunanistan'a bağlı değil. Fethedilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nindir. Bize bu konuda akıl verebilecek en son ülke Yunanistan olmalıdır. Avrupa'da cami olmayan tek ülke Yunanistan'dır. Bu Yunanistan halkın seçtiği müftülere camilerde namaz kıldırdı diye hapis cezası veriyor. Koronavirüs bahanesi ile Batı Trakya'da ezanı susturmak istedi bunlar, hemen devreye girdik. Sen ezanı susturmaya çalışacaksın, Türkiye'de Kur'an okundu diye basbas bağıracaksın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.