Hava Durumu

ÇEK liseyi tamamladı sırada üniversite var!

ÇEK, Özel 3 Mart Anadolu Lisesi ve Özel 3 Mart Halil Güleç Fen Lisesi'nin açılışını yaptı. Açılışta konuşan ÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar "Sırada üniversite var. İnşallah bir hayalimizi daha gerçekleştiririz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2017 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2017 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ÇEK liseyi tamamladı sırada üniversite var!

Onuralp ÖZALP

Çağdaş Eğitim Kooperatifi (ÇEK), iki yıl önce temellerini attığı 3 Mart Anadolu Lisesi ve Özel 3 Mart Halil Güleç Fen Lisesi'ni görkemli bir törenle açtı. ÇEK Okulları yeni binasında yapılan açılışı CHP Genel Başkan Yardımcı Lale Karabıyık, CHP Millet Vekili Orhan Sarıbal, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şükrü Köse, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ÇEK Yönetim Kurulu Eski Başkanı Ali Arabacı ve birçok ÇEK üyesi katıldı.

'DAYANIŞMANIN EN GÜZEL ÖRNEĞİ'

Açılış konuşmasını yapan ÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, ÇEK'in 22 yıllık geçmişini anımsatarak her 3 ila 5 yılda bir kurum açtığını vurguladı. ÇEK'in, 'Anaokulundan üniversiteye tüm eğitim birimlerinde yer alma' hayalinin olduğunu belirten Küçükkayalar,  "Şimdi 3 Mart Anadolu Lisesi'nin ve 3 Mart Halil Güleç Fen Lisesi'nin açılışını yapıyoruz. Sırada eğitimin son ayağı olan üniversite var" dedi. Lise binasının zamanında bitirilmesine katkı sağlayan tüm çalışan ve sponsorlar özel olarak teşekkür eden Küçükkayalar, "Her yapımızda olduğu gibi bu yapıda da imece kültürü ve dayanışma ruhunun en güzel örneklerinden birini verdik. Eğitimin şekillenmesi ve kalitesinin artması sadece devletin gücüyle değil, yurtseverler ve yardımseverlerin katkıları ile mümkündür. ÇEK paydaşları olarak toplumsal sorumluluğumuzu hiç unutmadık, unutmayacağız" diye konuştu.

Buğra Küçükkayalar

'HAYAL KURMAKTAN VAZGEÇMEYİN

Özel 3 Mart Halil Güleç Fen Lisesi'ne ismini veren Halil Güleç ise ömrü boyunca bunun hayalini kurduğunu söyleyerek, bu hayalini gerçekleştiren ÇEK Yönetim kuruluna teşekkürlerini sundu. ÇEK Eğitim Kurumları'nın, akla ve bilime dayalı, laik, insan haklarına saygılı, Atatürk devrimleri ile ülke ve ulus çıkarlarını esas alıcı bir gençliğin yetişmesi için çalıştığını vurgulayan Güleç, "ÇEK 3 Mart Halil Güleç Fen Lisesi'nde objektifliği ilke edinmiş, bilimin rehberliğinde aydınlık geleceğimizi inşa edecek, çağdaş beyinlerin yetişmesine katkı koymanın onurunu yaşayacağız" ifadelerini kullandı. Gençlere tavsiyelerde de bulunan Güleç, "Hayal kurmaktan asla vazgeçmeyin, hayal kurdukça ulaşmak istediğiniz hedefe varırsınız. İnsanları hayatlarında başarıya götüren yolda büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Hayattaki en hakiki mürşit ilimdir, fendir' deyişini hiç unutmayın" dedi.

BÜMK SAHNEDE

Konuşmaların ardından yeni açılan okulu gezen davetliler, ÇEK Yönetim Kurulu tek tek tebrik etti. Açılışta sahne alan uluslararası üne sahip Boğaziçi Üniversitesi Caz Korosu (BÜMK), davetlilere unutulmaz müzik ziyafeti yaşattı.

 

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şükrü Köse, "Hayattaki en önemli unsur eğitimdir, okumaktır. Allah'ın peygamber efendimize ilk emri 'Oku' olmuştur. Böyle bir eğitim kurumunun açılışından dolayı ÇEK yönetimine şükranlarımızı sunuyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime önem veriyor ve her zaman destekliyoruz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, "Gelişmiş ülkelerin her zaman eğitimi birinci plana aldıklarını görüyoruz. Çağdaş ve bilime önem veren ülkeler, her zaman gelişmiş ülkeler seviyesine çıkacaktır. Çağdaş Eğitim Kooperatifi, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda verdiği eğitim doğrultusunda Türkiye'nin bir çok yerinde örnek okul olarak gösteriliyor. ÇEK Eğitim Kurumları'nın üniversite haberini de dört gözle bekliyoruz" dedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin gönüllülerine bende bir ÇEK üyesi olarak çok teşekkür ederim. Her şeyin başı, sağlık değil eğitimdir. Çünkü eğitimli insan sağlığını koruyabilir, eğitimli insan ne yapacağını bilir. Eğitimli insanlar bu ülkeye fayda sağlar. Eğitimin önemini bir kez daha vurgulamak ve bu okulda emeği geçen herkesi kutlamak istiyorum. İnşallah üniversite hayalinin de en kısa sürede gerçekleşmesini diliyorum.

Lale Karabıyık ve Mustafa Bozbey bir sınıfta okul sıralarına oturdu. Lale Karabıyık "ilkokul yıllarıma dönmüş gibi hissettim" dedi.

Mustafa Bozbey, ilkokul öğretmeninin elini öptü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.