Hava Durumu

Ceset tarlası! Ölü sayısı 34'e yükseldi

Öğleden sonra başlayan çatışma birkaç saat sürdü. Ağır silahlar sustuğunda ortalık tam anlamıyla kan gölüne dönmüştü. Dünya daha üç gün önce köprüden çıplak halde sallandırılan polisin haberiyle çalkalanmışken, delik deşik edilmiş 18 cesedin kan gölü içinde yatarken bulunması şok etkisi yarattı. Aradan bir gün geçmeden ise katliamın boyutunun çok daha büyük olduğu ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2021 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2021 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ceset tarlası! Ölü sayısı 34'e yükseldi

Yalnızca bir ay içinde üç bin kişinin öldürüldüğü yeryüzünün en tehlikeli ülkesi Meksika'da yine korku filmlerini aratmayan bir katliam yaşandı. Ülkenin kuzeyinde çeteler arasında çıkan çatışmalarda 18 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Saatler sonra ise korkunç gerçek ortaya çıktı.

Eyalet güvenlik departmanı sözcüsü Rocío Aguilar Cuma günü yaptığı açıklamada, cesetlerin kuzey-orta Zacatecas eyaletinin uzak, kırsal bir bölgesinde bulunduğunu söyledi.

Meksika basınında çıkan habere göre, ülkenin Zacatecas eyaletinde, rakip organize suç örgütleri, alan kontrolünü sağlamak amacıyla ağır silahlarla birbirlerine saldırdı.

Resmi rapora göre saldırılar, Jalisco sınırlarının sınırındaki Valparaíso'nun Zacatecan eyaletindeki San Juan Capistrano'da meydana geldi. Yetkililer, çatışmanın, Jalisco Yeni Nesil Karteli olarak bilinen CJNG ile Sinaloa Karteli arasında yaşandığını ve en az 18 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

ÖNCE 14 CESET BULUNDU, SONRA... 

Olay yerine Zacatecas Savcılığı tarafından çok sayıda güvenlik görevlisi gönderildi. Zacatecas kamu güvenliği sözcüsü Rocío Aguilar, Valparaíso'da 18 cesedin yerini doğruladı.

Olay yerinde ilk olarak 14 cansız beden bulundu. Ancak bakanlık ajanları 25 Haziran günü saat 19:30 itibariyle öldürülen 18 kişi olduğunu tespit etti.

YANMIŞ ÜÇ KAMYON BULUNDU 

Kan gölüne dönen bölgeye çok sayıda güvenlik görevlisi sevk edildi. Birkaç saat süren çatışmanın ardından olay yerinde biri yanmış üç kamyon bulundu.

Çatışma başlamadan birkaç dakika önce olay yerine gelen kartel tetikçilerinin görüntüsü güvenlik kamerasına yansıdı. Meksika'nın en güçlü ve en şiddetli suç örgütü olarak kabul edilen Jalisco Karteli, bölge ve çevresinin kontrolü için Sinaloa Karteli ile savaşıyor.

TETİKÇİLER KORKUNÇ GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞTI 

Kartel tetikçileri katliamın videosunu sosyal medyada paylaştı. Görüntülerde yerlerde kanlar içinde yatan uyuşturucu çetesi elemanları görülüyor.

Yol kenarında da pek çok ceset bulundu. La Jornada internet sitesinin haberine göre, rakip organize suç örgütlerinin, ağır silahlarla birbirlerine yönelik saldırısında can kaybı arttı ve 34'e yükseldi.

EN AZ 300 BİN KİŞİ ÖLDÜ 

Meksika'da 2006'da kartelleri yok etmek için başlatılan mücadelenin getirdiği çatışma ortamında şu ana kadar 300 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

340 bini aşkın Meksikalının yerlerinden edildiği kabus gibi süreçte, yaklaşık 40 bin kişi de kayboldu. Meksika dünyanın en tehlikeli ülkesi olarak kabul ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.