Hava Durumu

Ceza kesen polise ilginç tepki: 'Bayram harçlığı mı çıkarıyorsunuz?'

Denizli'de yayalara yönelik kırmızı ışık denetimi yapan polis ekipleri, 1 saatlik uygulamada kırımızı ışıkta geçen 32 yayaya toplamda 3 bin 456 TL cezai işlem uyguladı. Denetim sırasında kırmızı ışıkta geçen bir yayanın polise 'Hayırdır bayram harçlığı mı çıkarıyorsunuz?' demesi tepki çekti.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2019 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2019 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ceza kesen polise ilginç tepki: 'Bayram harçlığı mı çıkarıyorsunuz?'

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kentin en işlek noktalarından Merkezefendi ilçesi Altıntop Mahallesindeki Saltan Caddesi ile Mimar Sinan Caddesinin kesiştiği noktada yayalara yönelik kırmızı ışık denetimi yaptı. Kırmızı ışığı göre göre karşıya geçen yayalara 108'er TL cezai işlem uyguladı. Yaklaşık 1 saat devam eden ışık ihlalleri kapsamında 32 yayaya toplam 3 bin 465 TL ceza yazıldı.

"YOL BOŞTU O YÜZDEN GEÇTİM. HEP GEÇERİM"

Kırmızı ışık ihlali yaptığı tespit edilip polis ekipleri tarafından ceza yazılmak üzere, kimlik belgeleri istenen bazı yayalar ışığı görmediğini savunurken, bazıları da aceleleri bulunduğunu ileri sürdü. Ceza yazılmak üzere kimlik belgeleri istenen bir yayanın polis ekiplerine, "Hayırdır bayram harçlığı mı çıkarıyorsunuz?" demesi tepkiye neden oldu. Ceza kesilen bir yayanın ise gülerek, "Yol boştu o yüzden geçtim. Hep geçerim" sözleri duyanları şaşırttı.

Yayalara uyarılarda bulunan trafik ekipleri, karşıdan karşıya geçerken yolda araç bulunmamasına değil, kırmızı ve yeşil ışık durumuna göre hareket etmeleri gerektiğini belirtti.

Öte yandan, uygulamaların farklı zaman dilimlerinde kentin farklı noktalarında devam edeceği öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.