Hava Durumu

CHP Bursa: Bursa'nın bu projesini biz tamamlayacağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, yarım kalan hızlı tren projesi hakkında açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2021 18:43
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2021 18:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
CHP Bursa: Bursa'nın bu projesini biz tamamlayacağız

Balat'ta Bursa hızlı tren projesinin temelinin atıldığı noktada basın açıklaması yapan CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca'ya beraberinde Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, geçmiş dönem milletvekilleri Kemal Demirel ve İlhan Demiröz, ilçe başkanları ve belediye meclis üyeleri eşlik etti. Aynı dönemde yapımına başlanan Sivas-Ankara hattında hızlı treninin seferlerinin başlayacağının kamuoyuna duyurulduğu 4 Eylül'de açıklama yapacağını önceden basına bildiren Karaca, Ankara-Sivas hattının açılış töreni eksiklerin tamamlanamaması nedeniyle 7'nci kez ertelenmesine karşın kameralar karşısına geçti.

'BİZ TAMAMLAYACAĞIZ'

AK Parti hükümeti tarafından 2016'da tamamlanma vaadiyle 2012'de temeli atılan Osmaneli-Bursa demiryolunun aradan 9 yıl geçmesine karşın bitirilemediğine işaret eden Karaca, "Hükümete soruyoruz: Nerede Bursa'nın Hızlı Treni? Bu demiryolu hattını CHP iktidarında öncelikli proje olarak biz tamamlayacağız" dedi.

'KREDİSİ ONAYLANMIYOR'

Sürekli hızlı tren müjdesi verildiğini kaydeden Karaca, "2012'de bulunduğumuz noktada temel atıldı. 4 yılda bitecekti. 2 saat 10 dakikada Ankara'ya Hızlı Trenle gidecektik. Fakat 6 kez güzergâh değişti. 2015 dediler, 2017, 2018, 2020 dediler, şimdi son olarak 2023 diyorlar. Biz Bursa'ya hızlı tren beklerken, Bursa Milletvekilimiz Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nun Ulaştırma Bakanlığı'nın cevaplaması için verdiği bir soru önergesi var. Diyor ki, bizim hızlı trenimiz nerede? Trenin nerede olduğunu Bakan da bilmiyor çünkü tren değişmiş. Yüksek Hızlı Tren gitti, yerine Yüksek Standartlı Yük Treni geldi. Dedik ki, anlaşıldı Yüksek Hızlı Tren gelmiyor, Yüksek Standartlı Yük Trenine de razıyız, hiç değilse ray görelim Bursa'da. Görünen tablo o ki, 2023'e yetişme şansı da yok. Çünkü İhaleyi alan firma dış kredi buluyor ama Hazine kredi faizini yüksek bulduğu için onaylamıyor" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.