Hava Durumu

CHP Bursa'dan İl Seçim Kurulu'nun kararına tepki: Yasa Bursa'da farklı, İstanbul'da farklı mı?

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, seçim sonuçlarına itirazlara ilişkin, "Kanun aynı kanun ama farklı illerde, itiraz edene göre farklı uygulamaların olması, adalet duygusunu zedeliyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2019 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2019 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
CHP Bursa'dan İl Seçim Kurulu'nun kararına tepki: Yasa Bursa'da farklı, İstanbul'da farklı mı?

Türkiye son bir haftadır, seçim sonuçlarına yapılan itirazları konuşuyor. CHP'den seçilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer mazbatasını alırken, İstanbul'da hala sonuç kesinleşmiş değil.

Bursa Büyükşehir'e CHP'den aday olan Mustafa Bozbey ise Alinur Aktaş karşısında seçimi kaybetti.

Gündeme ilişkin açıklamada bulunan CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş şu ifadeleri kullandı:

"İlçe seçim kurullarının verdiği ret kararlarına itiraz eden CHP ve İYİ Parti hukukçuları tarafından başvurulan Bursa İl Seçim Kurulu; İnegöl, Osmangazi-1 ve Mustafakemalpaşa'daki oy sayım işlemlerinin geçersiz oyların yeniden sayılarak tekrarlanması talebiyle yapılan 3 ayrı itirazı da reddetti.

Her üç kararın gerekçelerinde "mühürlü torbaların il seçim kuruluna getirilerek inceleme yapıldığı", "...geçersiz sayılan oylar ile geçerli ve geçersiz oyların oy kullanan seçmen sayısına denk olduğu, oyların siyasi partilere dağılımının tutanaklara doğru olarak geçirildiği, sayım döküm cetvelleri ile uyuştuğu", "sonucu değiştirmeyeceği" ifadelerine yer verildi.

YASA BURSA'DA FARKLI, İSTANBUL'DA FARKLI MI?

İstanbul'da iktidar partisinin yeniden-yeniden-yeniden sayım taleplerinin hepsini kabul eden YSK veya il-ilçe seçim kurullarının, muhalefet partilerinin itirazlarında farklı yol izlediği gözden kaçmıyor. Kanun aynı kanun ama farklı illerde, itiraz edene göre farklı uygulamaların olması, adalet duygusunu zedelemekten başka bir sonuca ulaşmamaktadır. Uygulamaları izlemeye devam edeceğiz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.