Hava Durumu

CHP Bursa'dan yarım kalan hastanelerle ilgili flaş açıklama: 'Bu hangi vicdana sığar?'

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Şehir Hastanesi'ne olan ilgiyi azaltmamak için Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi ile Yıldırım'da yapılması planlanan Devlet Hastanesi'nin  inşaatlarının bitirilmediğini öne sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2020 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2020 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
CHP Bursa'dan yarım kalan hastanelerle ilgili flaş açıklama:  'Bu hangi vicdana sığar?'

Cumhuriyet Halk Partisi, ödeneği kesilerek inşaatı yarım bırakılan Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı. Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nun da katıldığı toplantıda konuşan CHP İl Başkanı İsmet Karaca, Bursa'nın sağlık sorunlarını gündeme getirdi.İsmet Karaca, Bursa Devlet Hastanesi, Prof. Dr. Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi ve Zübeyde Hanım Doğumevi'nin kapatılarak Bursa Şehir Hastanesi'ne taşındığını hatırlatarak Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi'nin de kadrosunun yarısından fazlasının Şehir Hastanesi'nde görevlendirildiğini dile getirdi.

'PEŞİN ÖDENMİŞTİ'

Bursa'da toplam bin yataklı kamu hastanelerinin kapatılarak bin 355 yataklı Şehir Hastanesi'nin açıldığını anlatan Karaca, "Muradiye'deki Devlet Hastanesi'nin acil servisi, yoğun bakımları ve hasta odaları için halktan milyonlarca TL bağış toplanmıştı. Bağışlarla yenilenen hastane kapatıldı, kaderine terk edildi. Muradiye Devlet Hastanesi'nin 250 yataklı bir hastane olarak yeniden açılacağı söylenmekteyse de bugüne kadar hiçbir somut adım atılabilmiş değil. Acemler'de yeni yapılan Bursa Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi inşaatı, Celal Sönmez ailesi tarafından bağışın tümü peşin ödenmiş olmasına rağmen durdu. Günlük 15 bin hastaya hizmet vermesi planlanan hastane; Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi, Zübeyde Hanım Doğum Evi ve Çekirge Devlet Hastanesi'ni bünyesinde barındıracaktı. Şu anda kaba inşaat aşamasında duruyor. Proje tutarı 225 milyon TL olan ve 2020 yılında açılması planlanan Yıldırım'daki eski Tıp Fakültesi arsasına yapılacak olan 600 yataklı Devlet Hastanesi'nin ise ödeneksizlikten henüz inşaatına bile başlanmadı" dedi.

'HANGİ VİCDANA SIĞAR?'

Şehir Hastanesi'nin yüksek maliyetlerle inşa edildiğini ve işletildiğini söyleyen Karaca, "3 hastaneyi Şehir Hastanesi'ni ayakta tutmak için mi kapattınız, yeni yapılmakta olan hastane binaları da bu yüzden mi yarım bırakıldı?" diye sordu. Yapımı bitirilmeyen bu iki hastanenin toplam yatak sayısının Bursa Şehir Hastanesi yatak sayısı ile aynı olduğuna işaret eden Karaca, "Bu iki hastanenin topyekun yapımı için toplam olarak 596 milyon TL ödenmesi söz konusuyken, Bursa Şehir Hastanesi'ne sadece 1 yılda 400 milyon TL'nin üzerinde kira ödeneceği konuşuluyor. Şehir Hastanesi'nin sadece bir buçuk yıllık kirasıyla bu iki hastanenin tamamını yaptırmak mümkünken, önümüzdeki 25 yılı da borçlandırarak, döviz ve enflasyona endeksli, kat kat fazla kira ödenmesi kabul edilebilir mi? Bu hangi vicdana, hangi devlet anlayışına sığar?" açıklamasında bulundu.

KARACANIN ÖNERİLERİ

İsmet Karaca, eleştirilerini sıraladıktan sonra, çözüm önerileri de sundu. İsmet Karaca şöyle konuştu: "Kapatılan diğer iki hastanenin (Prof. Dr. Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi ve Zübeyde Hanım Doğumevi) arsaları, kamu yararı gözetecek biçimde sağlık tesisi olarak bina yapılmak üzere planlanmalıdır. Kapatılan hastanelerdeki tıbbi malzemeler ve donanım kullanılmalı ve israf önlenmelidir. Acemler'deki 750 yataklı Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin ve Yıldırım'daki 600 yataklı Devlet Hastanesi'nin inşaatları ivedilikle bitirilmeli bir an önce bu iki hastane de bir an önce hizmete açılmalıdır. Bursa Şehir Hastanesi kamulaştırılmalı; şirketlerin yönetiminden alınarak 3.basamak devlet hastanesi olarak hizmet sunmalıdır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.