Hava Durumu

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş: 2 yıl daha izninizi istiyorum

Yaptığı basın toplantısı ile 9 Şubat'taki kongrede aday olduğunu açıklayan mevcut CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, dayanışma çağrısı yaparak, "CHP'nin yapmış olduğu şey, kendi iç demokrasisini geliştirerek, Türkiye'ye demokrasi vadetmesidir" dedi ve 2 yıl daha görevde kalmak için destek istediğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2020 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2020 14:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş: 2 yıl daha izninizi istiyorum

Serap ÖZTÜRK

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, adaylığını İl Binası'nda yapılan geniş katılımlı bir basın toplantısıyla açıkladı.

Toplantıya, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Milletvekilleri Yüksel Özkan ve Erkan Aydın, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik İlçe Başkanı Cemil Acar, İznik İlçe Başkanı Asiye Çalışkan, Yenişehir İlçe Başkanı Ahmet Köse, Orhangazi İlçe Başkanı Ender Teke, İnegöl İlçe Başkanı Kemal Torun, Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Serda Tandoğan Kuru, Karacabey İlçe Başkanı Gönül Avil, Orhaneli İlçe Başkanı Yaşar Aslan, Keles İlçe Başkanı Cevat Acar, Osmangazi İlçe Başkanı Mete Akyolcular, Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş, Gürsu İlçe Başkanı Cavit Kaya, Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, eski il başkanları Şahin Gençal, Erhan Sevimli, eski milletvekilleri Yahya Şimşek ve İlhan Demiröz, Osmangazi Eski Belediye Başkanı Hilmi Şensoy, İl Gençlik Kolu Üyeleri, İl Kadın Kolları Başkanı ve üyeler, çok sayıda parti üyesi katıldı. Mudanya ve Kestel ilçe başkanlarının toplantıda yer almaması, İl Başkan adaylığını açıklayan Erol Gülmez'in ise katılımı dikkat çekti. Kongrede Gülmez'in dışında bir diğer aday isim de  İsmet Karaca...

"YENİLEMELER YAPTIK"

CHP Bursa İl Başkanlığı'na tekrar aday olduğunu açıklayan mevcut başkan Hüseyin Akkuş, konuşmasına Bursa'nın sorunlarından başladı. Kentin, başta ulaşım ve kentsel dönüşüm olmak üzere birçok ciddi problemle karşı karşıya olduğunun altını çizen Akkuş, "2 yıl önce çıktığımız yolda 'Başka Bir Bursa, Başka Bir Türkiye' düşüncesiyle ilerledik ve 500'ün üzerinde etkinlikle siyaseti yürütmeye çalıştık. Yanlış yaptığımız noktaları revize ederek, ilçe örgütlerinde yenilemeye gittik. CHP'yi iktidara taşıyacak süreci en iyi şekilde yönetmeye çalıştık. Bursa'nın sorunlarının çözümüne yönelik, sizlerden 2 yıl daha izin istiyorum" şeklinde konuştu.

"SIRA YER ALTI KAYNAKLARINA GELDİ"

Türkiye'nin sorunları üzerinden iktidarı da eleştiren Akkuş, Cumhuriyet'in kazanımlarının 18 yılda tek adam rejiminde tükendiğini belirtip, "16 Nisan 2017' de sistem değişti. Bu süreçte CHP örgütleri olarak, doğru bir çizgide durmak durumundaydık. Bunu da başardık. Yüzde 35 olan oy oranımızı daha yukarıya taşımak görevimiz. Yer üstü kaynaklarını, dağlarımızı ovalarımızı katlettiler. Cumhuriyet'in kazanımlarını yok ettiler. Şimdi sıra yer altı kaynaklarına geldi. Bunlara sessiz kalmadık, kalmayacağız. 31 Mart ve 23 Haziran seçimleriyle birlikte ülkenin durumu sürekli geriye gitti. Demokratik Parlamenter sistemin yeniden inşası konusunda CHP yapması gerekeni yapıyor. Sayın Başkanımız Kılıçdaroğlu, hak, hukuk, adalet dedi ve kilometrelerce yol yürüdü. Balyoz, Ergenekon operasyonlarıyla ordu da bitirildi. Şu an Türkiye'yi kucaklayan yapı CHP'dir. Bunu engelleyecek hiçbir şeye müsaade etmemeliyiz" ifadelerini kullandı.

PARTİ İÇİ DAYANIŞMA ÇAĞRISI...

Akkuş, parti içi çatlaklara da vurgu yaparak, "Dayanışma içinde olup, birbirimize kötülük etmezsek, biz bu ülkeyi yönetiriz. Tüm aday olan ya da adaylığı düşünen arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. CHP'nin Bursa'da ve Türkiye'de yapmış olduğu şey, kendi iç demokrasisini geliştirerek, Türkiye'ye demokrasi vadetmesidir. Çok adaylı kongrelerin olmayacağı yönünde genel bir bakış açısı vardı. Bunun doğru olmadığını Bursa'da ve birçok ilde gösterdik" mesajını verdi.

Başkan Akkuş konuşmasının sonunda, başkanlığı döneminde kendisine destek verenlere, toplantıya katılan ilçe başkanlarının ve STK'ların adını tek tek söyleyerek teşekkürlerini iletti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.