Hava Durumu

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş'tan Madımak açıklaması!

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, Madımak katliamının 26'ncı yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Madımak'ta yakılanlar, karanlığa ışık olarak Cumhuriyeti, geleceğimizi ve insanlığı aydınlattılar" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2019 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2019 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş'tan Madımak açıklaması!

Akkuş şöyle dedi:

"Bugün, Sivas katliamının 26'ncı yılı. 2 Temmuz 1993, insanların şehrin ortasında yakıldığı, Türkiye'ye Ortaçağın getirildiği kara bir gün ve tarihimizde bir utanç abidesidir. Madımak'ta yakılan aydınlar, sanatçılar canlarını vererek, hiç kuşku yok ki, insanlık suçunun bedelini çok ağır ödediler. Ama onlar karanlığa ışık olarak cumhuriyeti, geleceğimizi, insanlığı aydınlattılar. Ne yazık ki, ülkemizi yasa boğan karanlığın tetikçileri ve insanlık suçunun sorumlusu failler yakalanmadı. Cana kast eden bu zalim anlayışı şiddetle reddediyor ve kınıyoruz."

İnsan yakanları lanetlerken, insanlıktan çıkmış bu anlayışa benzemeyi de reddettiklerini belirten Akkuş, "Elbette yaşamın her anında 'Acıyı bal eyledik' diyerek, insanlık suçunu kınayacağız, lanetleyeceğiz, hukuk önünde hesap sormayı asla ihmal etmeyeceğiz. Orada kaybettiğimiz 33'ü aydın, 35 canımızı sevgive saygıyla anıyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.