Hava Durumu

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, havaalanı arazisine dikkat çekti!

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Yunuseli Havaalanı arazisinin toplu konuta açılması ile ilgili projeyi eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2021 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2021 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, havaalanı arazisine dikkat çekti!

Karaca'nın yaptığı yazılı basın açıklamasından satır başları şöyle: "Yunuseli Havaalanı Yenişehir'e taşındıktan sonra bir süre atıl kaldı, sadece havacılık sporları ile ilgili gösteriler, etkinlikler yapıldı. Ardından da dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı'nın girişimleriyle Yunuseli Hava Meydanı'nın üzerine kurulu bulunduğu toplam bin 430 dönüm arazinin yaklaşık üçte biri olan 542 dönümlük bölümü 14 Kasım 2016'da Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne protokol imzalanarak tahsis edildi. Kule, yolcu binası, apron, taksi alanı, otopark gibi donanımlar ivedilikle tamamlanıp Yunuseli Havaalanı küçük uçaklar için kullanıma açıldı. Yunuseli Havaalanı uçuş eğitimi veren şirketler tarafından halen yoğunlukla kullanılıyor."

'İŞLEVİNİN ARTMASINI BEKLİYORDUK'

 "Yunuseli Havaalanı'nın pisti doğu yönünde uzatılarak daha büyük uçakların kullanımına açılmasının teknik olarak mümkün olduğunu biliyoruz" diyen İl Başkanı Karaca şunları söyledi: "Havacılık otoriteleri bunu doğruluyor. Fakat pisti uzatıp uzatmamak bir tercihtir. Pistin uzatılması yönünde bir irade oluşursa, elbette ki pist uzatılabilir. Yunuseli Havaalanı'nın hiç değilse sportif havacılık, uçuş eğitimi, sağlık turizmi, yangın helikopter ve uçakları için park yeri, özel uçaklar için kullanışlı bir kent havaalanı olarak kullanılabilirdi. Böylelikle küçük uçaklarla şehirlerarası charter seferleri de düzenlenebilir, Yenişehir Havaalanı ile entegre bir model oluşturmak da düşünülebilir."

'TAHSİS İPTAL EDİLDİ'

 İl Başkanı Karaca iddialarına şöyle devam etti: "Havaalanı hükümet ve Büyükşehir Belediyesi tarafından hızla bu niteliğinden uzaklaştırılıyor. Recep Altepe döneminde 2016'da Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan tahsis protokolü iptal edildi. Yani Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin devir işlemini tamamladığında  Yunuseli Havaalanı ile hiçbir ilgisi kalmayacak. Toplam bin 430 dönümlük havaalanı arazisinin halen askeri amaçla kullanılmakta olan 270 dönümü hariç, kalan bin 190 dönümü de Milli Savunma Bakanlığı tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na devredildi. Yani işin özeti, 270 dönümü Askeriyede kalan Yunuseli Havaalanı'nın tam bin 190 dönümü rant ve beton projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na devredilmiş oluyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.