Hava Durumu

CHP Bursa İl Başkanı Karaca'dan şehir hastanesi tepkisi!

Rönesans'ın Bursa'nın da aralarında bulunduğu 5 şehir hastanesinin işletmesini Danimarkalılara devretmesine CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2021 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2021 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
CHP Bursa İl Başkanı Karaca'dan şehir hastanesi tepkisi!

Başkan Karaca yaptığı yazılı açıklamada, 'Rönesans Holding, yönetmeliğinden, ihalesine, sözleşmesinden verilen yatak garantilerine kadar gizemli bir şekilde hayata geçirilen Şehir Hastanelerinin işletmesini Danimarkalı ISS Facilities'e devretti. Devir işleminin onaylandığı Rekabet Kurumu'nca açıklanmıştır' ifadelerini kullandı.

Karaca'nın konuyla ilgili sözleri şöyle:

'Toplamda 9 bin 500 yatak kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük sağlık işletmecisi olan Rönesans İşletme Hizmetleri Danışmanlığı'nın Danimarkalı ISS'ye ne kadara satıldığı ise açıklanmadı. Türkiye'de 40 binden fazla çalışanı bulunan ISS, 1901 yılında bu yana 30'dan fazla ülkede faaliyet gösteriyor. Bursa'ya hastane yapılmasına itirazımız yoktu, olamazdı. CHP olarak bu hastanelerin yapılma modeline itiraz ettik. Yatak garantili hastanelere ödenen kira bedellerinin yüksekliğini defalarca gündeme taşıdık. Yatak garantili Bursa Şehir Hastanesi'nin ayakta kalabilmesi için şehir içindeki 3 kamu hastanesi de kapatıldı. Bursa Devlet Hastanesi, Prof. Dr. Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi ve Zübeyde Hanım Doğumevi kapatılarak kadroları Bursa Şehir Hastanesi'ne taşındı. Ayrıca Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi'nin de kadrosunun yarısından fazlası Bursa Şehir Hastanesi'nde görevlendirildiği için kapasitesinin sadece üçte biri düzeyinde hizmet verebilir duruma düşürüldü. Bu hastanelerin yeniden açılacağına dair yapılan açıklamaların hepsi yalan çıktı. Hiçbir adım atılmıyor. Bu yetmiyormuş gibi ödeneği kesilip inşaatı yarım bırakılan Acemler'deki Bursa Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nde sürüncemede bırakılan inşaatı yeniden başladı ama işbitim süresi uzatıldı. Bursalılar sağlık hizmetlerine erişemez durumda ama iktidarın umurunda değil.'

18 AYLIK KİRAYLA 2 HASTANE YAPMAK MÜMKÜN

Acemler'deki 750 yataklı Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin ve Yıldırım'daki 600 yataklı Devlet Hastanesinin inşaatları ivedilikle bitirilerek bu iki hastanenin bir an önce hizmete açılması gerektiğini, Bursalıların sağlık hizmetlerine erişiminin ancak bu yolla sağlanabileceğini kaydeden Karaca, "Bu iki hastanenin topyekün yapımı için toplam olarak 596 milyon TL maliyet söz konusuyken, Bursa Şehir Hastanesi'ne sadece 1 yılda 400 milyon TL'nin üzerinde kira ödendiği konuşuluyor. Şehir Hastanesi'nin sadece bir buçuk yıllık kirasıyla bu iki hastanenin tamamını yaptırmak mümkünken, önümüzdeki 25 yılı da borçlandırarak, döviz ve enflasyona endeksli, kat kat fazla kira ödenmesi kabul edilebilir mi? Bu hangi vicdana, hangi devlet anlayışına sığar?" diye sordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.