Hava Durumu

CHP Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Yazıcı'dan Elmalı açıklaması!

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Fatih Yalçın Yazıcı, Elmalı'da yaşanan ve Türkiye'nin gündemine giren çocuk istismarı davasıyla ilgili yaşananlara isyan etti. "Bir çocuğun çıkaramadığı ses olmak zorundayız" ifadesiyle yaptığı yazılı açıklamayla, hukuk düzenini ayaklar altına alan tahliye kararını değerlendiren Yazıcı, "Hukukun kişilerin güvenliğini teminat altına alması gerekirken, Elmalı Davası'nda verilen tahliye kararı 2 çocuğumuzun güvenliğini tehlikeye sokmakla birlikte sanıkların delilleri karartmasının da önünü açmış bulunmaktadır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2021 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2021 10:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
CHP Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Yazıcı'dan Elmalı açıklaması!

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Fatih Yalçın Yazıcı'nın açıklamasının tam metni şöyle:

"Bir saniyeliğine gözlerinizi kapayın ve çocuk olduğunuzu düşünün. Anneniz ve üvey babanız tarafından şarj aletiyle dövülüyorsunuz. Üvey babanız size cinsel istismarda bulunuyor. Anneniz ise bunların hiçbirine ses çıkarmıyor. Ve siz bunları resim yaparak adaletin önüne sermeye çalışıyorsunuz. Onlarsa sizlerin bu çabanızı görmezden geliyor.

İşte Elmalı'da yaşayan iki çocuk sizin düşünürken dahi tiksindiğiniz bu olumsuz durumlara maruz kaldı. Öyle ki bilindiği gibi çocukken yaşanılan travmalar çocuğu sadece kısa bir süreliğine etki altında bırakmaz aynı zamanda onun yaşamının ilerleyen dönemlerinde de birçok psikolojik sorunla boğuşmasına neden olur. Ancak bu iki çocuğu bu zulme maruz bırakanlar bugün tutuksuz yargılanıyor ve aramızdalar.

Hukukun kişilerin güvenliğini teminat altına alması gerekirken, Elmalı Davası'nda verilen tahliye kararı 2 çocuğumuzun güvenliğini tehlikeye sokmakla birlikte sanıkların delilleri karartmasının da önünü açmış bulunmaktadır.

Bununla birlikte çocuğun cinsel istismarının verilen cezalarla önüne geçmesi gereken hukuk düzeni maalesef ki ayaklar altına alınmıştır.Bu ne demek oluyor biliyor musunuz? Bu ve buna benzer olayların devamının rahatlıkla yeniden gerçekleşmesine izin veriliyor.
Bir çocuğun çıkaramadığı ses olmak zorundayız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.