Hava Durumu

CHP Bursa Milletvekili Aydın: Tip-1 diyabet hastası çocuklar için mücadelemizi sürdüreceğiz

Geçtiğimiz haftalarda Tip-1 diyabet hastalarını ziyaret eden ardından bu hastaların kan şekerini düzenli olarak ölçen sensör ile kandaki duruma göre insülin veren pompanın masraflarının tamamının ödemelerinin SGK kapsamına alınması konusunu TBMM gündemine taşıyan CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, son olarak Bursa Tip-1 Diyabetliler Derneği Başkanı Yadigar Aydın'ı ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2021 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2021 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
CHP Bursa Milletvekili Aydın: Tip-1 diyabet hastası çocuklar için mücadelemizi sürdüreceğiz

Tip-1 diyabet hastası çocuklar ve aileleri için verdiği mücadelen dolayı Erkan Aydın'a teşekkür eden Dernek Başkanı Yadigar Aydın, yıllardır bu konuyla ilgili geri plana atıldıklarını ve ilk defa bir umut ışığı belirdiğini ifade etti. Bu teknolojilerin devlet tarafından karşılanmasının temel bir hak olduğuna dikkat çeken Aydın, özellikle günde en az 8 kere parmaklarını delmek zorunda kalan çocuklarımızın bu acılardan kurtulması için bu konu sonuçlanana kadar mücadelesini sürdüreceğini belirtti.

Toplantıda bulunan Tip-1 diyabet hastalarının da yaşadıkları sıkıntıları dinleyen Aydın şunları söyledi:

"Hastaları ziyaretlerimizde ve gerek sosyal medyadan gerekse telefonla bizlere ulaşan hasta yakınlarından edindiğimiz bilgilere göre sensör ve pompanın aylık 2 bin 500 lirayı bulan masraflarını karşılamak çoğu aile için imkansız. 20 bin civarında Tip-1 diyabet hastası çocuk var ve bu aletlerin masrafları ödeme kapsamına alınsa devlete ayda maliyeti en fazla 40 milyon TL. Ayrıca düzenli tedavi uygulanmayan çocuklarda ileride kalp, damar, göz ve böbreklerde kalıcı hasarlara neden olabiliyor. Bu çocukların ve ailelerinin yaşadıkları bu sıkıntılar son bulana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz." 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.