Hava Durumu

CHP Bursa vekilinden İnegöl çağrısı: İl olmalı!

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, gerek nüfus gerek ekonomi açısından büyük bir potansiyele sahip olan İnegöl'ün, hak ettiği hizmetlere ulaşması adına il olması çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2021 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2021 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
CHP Bursa vekilinden İnegöl çağrısı: İl olmalı!

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, TBMM'de yaptığı konuşmasında İnegöl'ün il olması gerektiğini savundu. 281 bin nüfusuyla Türkiye'nin 20 ilinden büyük olduğunu hatırlatan Altaca Kayışoğlu, "İnegöl, bugün ekonomisiyle ve ihracatıyla da birçok ili geride bırakmakta ve 700 milyon dolar dış ticaret fazlası vermektedir.  İnegöl, 81 ilimizi ihracata göre sıraladığımızda 21. sırada yerini alıyor ama il olamıyor" ifadelerini kullandı.

SEÇİM KAYGISI

CHP'li vekil sözlerini şöyle sürdürdü: "Çünkü AK partililer diyorlar ki İnegöl'ü il yaparsak Bursa Büyükşehir Belediye seçimini kaybederiz. İnegöl'ü dolaşın meslek odalarını, sanayicileri, esnafı, vatandaşı, herkes il olsun istiyor ama AK Partililer istemiyor çünkü kendilerine güvenleri yok. AK Parti için önemli olan vatandaşın talepleri rahatlığı değil kendi iktidarları..  İnegöl'ü il yapsanız da yapmasanız da biz ilk seçimde hem Bursa Büyükşehir'i hem İnegöl'ü alacağız. İnegöllüleri süründürmeyin."

HALK DA İSTİYOR

Daha önce de bu konuyu gündeme getirdiğini ve İnegölsporlu taraftarların kendisine teşekkür mahiyetinde forma hediye ettiğini hatırlatan Altaca Kayışoğlu, " Üzerinde İnegöllü vekil yazan bu forma benim kara kaşıma kara gözüme verilmedi. Bu forma İnegöl il olmak istiyor diye bas bas bağırıyor. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile beş vekilimiz geçen dönem kanun teklifi vermiştik. Biz samimiyiz siz getirin biz evet diyeceğiz. Maksat sorun çözülsün" diye konuştu.

Altaca Kayışoğlu İnegöl'ün neden il olması gerektiğini ve ilçedeki sorunşarı şu maddelerle açıkladı:

-Çok yoğun bir madde bağımlılığı sorunu var. Etkili bir çözüm üretilmiyor.

-2020 yılında bitirilmek üzere ihale edilen Hocaköy Barajı'nın sadece % 37'si tamamlandı. Bu baraj İnegöl'ün su sorununu 2050 yılına kadar çözecek bir barajdır.

-Devlet hastanesinin yerine belediye sarayı yapılmak isteniyor,  bu kimsenin içine sinmiş değil. Zaten Büyükşehir yasasıyla kapılarına kilit vurulan Yenice Alanyurt Cerrah'taki binalar kullanılabilir ve bu alan da İnegöllülere nefes alacağı şekilde yanındaki Hikmet Şahin Parkı'na dahil edilebilir.

-İnegöl'de çok yoğun kanser vakaları yaşanıyor. Sanayide kullanılan hammaddeler ve hava kirliliği nedeniyle Türkiye ortalamasının üstünde yaşanan kanser hastalığı nedeniyle iki üç yıl önce İnegöl Devlet Hastanesi bünyesinde kemoterapi servisi açılmıştı. 2 bine yakın İnegöllü kanser hastası Bursa'ya gitmekten kurtulmuştu. Şimdi 60-70 km uzaktaki Şevket Yılmaz Onkoloji Ve Tıp Fakültesine itmek zorunda kalıyorlar.

-İnegöl deyince akla mobilya geliyor. MDF sunta sünger bulamayan üreticiler kapılarına kilit vurmak işçi çıkarmak raddesine gelmişler. Ticaret Bakanlığı'nın acil önlemler alması gerekiyor.

- Altyapı çalışmalarından sonra bitmeyen yol ve üstyapı sorunları da İnegöl'ün il olmamasından kaynaklı sorunlardan biridir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.