Hava Durumu

CHP 'çoklu baro' için AYM'ye başvurdu

CHP, dün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 'çoklu baro' düzenlemesinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. CHP Grup Başkanvekili Altay, ''Barolar arasında oluşacak siyasi rekabet düzeni ortadan kaldırır'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2020 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2020 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
CHP 'çoklu baro' için AYM'ye başvurdu

CHP adına başvuru yapan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın açıklamaları:

 Yasanın 21 maddesinin iptalini istedik. Baroların görevleri salt mesleği geliştirmek değildir, temel görevi hukukun üstünlüğü ve insan haklarını savunmaktır. Bizim Türkiye'de yargı çevresinden anladığımız il düzeyindedir. Başka ülkelerde bu bir eyalet de olabilir. Aynı çevrede iki baronun örneği yok. İstanbul'da 23 baro olabilir, Ankara'da 8 baro kurulabilir, İzmir'de 4 baro kurulabilir. Ne var bunda canım da denebilir. Bunda şu var. Barolar arası ideolojik, ekonomik ve siyasi rekabet, disiplini ve meslek ahlakını ortadan kaldırır. Ayrıca farklı dinsel, etnik, ideolojik hatta yaşam tarzı üzerinden oluşacak yeni barolar adliyelerimizi çatışma merkezlerine dönüştürür, bu da adil yargılama imkanını ortadan kaldırır.

Sayın Bahçeli'nin hassasiyeti malumdur. Çok merak ettim sayın Bahçeli, PKK ve FETÖ'nün baro kuracaklar iddiasına karşı kursunlar diyen AK Parti Grup Başkanvekilinin beyanının arkasında mıdır, değil midir merak ediyoruz. Türkiye Barolar Birliği'nin genel kurulunu temsil yeniden düzenleniyor ve delege sayıları değiştiriliyor. İllerden gelen iki olan delege sayısı 3'e çıkıyor. 

''İTİRAZIMIZ YÜZDE YÜZ KABUL EDİLECEK''

Ben buraya çok geldim. Ama ilk defa yüzde yüz itirazımızın kabul edileceğini düşünerek ayrılacağım. Ancak bu itirazımız reddedilirse Tayyip Erdoğan'ın bundan sonraki adımı çoklu hukuk olacaktır. Bu da bir yıkım olur. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.