Hava Durumu

CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu, İstanbul'daki son oy farkını açıkladı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasında 15 bin 119 oy farkı olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2019 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2019 13:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu, İstanbul'daki son oy farkını açıkladı

Kaftancıoğlu, "Şu an itibariyle İstanbul'da 31 bin 186 sandığın 30 bin 242'si sayılmış durumda. İstanbul'un, Pendik, Esenyurt, Avcılar ve Maltepe ilçelerinde sayımlar devam etmekte. Bugün birkaç saat içinde bitecek. Maltepe ilçesindeki sayımlar MHP'nin başvurularıyla yavaşlatılıyor" dedi.

Büyükçekmece'deki tartışmalara da değinen Kaftancıoğlu, "Normalde seçim takvimine göre 17 Ocak ile 31 Ocak tarihleri arasında seçmen listeleri askıya çıkar, itirazlar yapılır, başvurular yapılır. 31 Ocak tarihi itibariyle seçmen listeleri kesinleşir. Bu seçimde de böyle oldu. İstanbul'un 39 ilçesinde de yığma, taşıma seçmen itirazları yaptık. 19 bin 502 seçmene itiraz ettik CHP olarak. 5 bin 862 seçmenin kaydı durduruldu bu itirazlarımızla. 13 bin 680 itirazımız reddedildi. O gün Büyükçekmece'ye dair de bizim itirazlarımız vardı. biz ve AKP tarafından yasal süreç içinde 3 bin seçmene itiraz edildi. 745 seçmenin kaydı donduruldu, sonrasında da listeler kesinleşti" diye konuştu.

Bu arada Kaftancıoğlu'yla birlikte, 81 ildeki CHP İl başkanları, açıklama yaparak YSK'ye çağrıda bulundu. İl Başkanları Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı 7 maddelik çağrıyı tekrarladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.