Hava Durumu

CHP'li başkan yardımcısı görevden alındı

Fenerbahçe-Trabzonspor maçından önce Trabzon'la ilgili küfür içerikli paylaşım yapan CHP Isparta Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlayda Kılınç, partideki görevinden alındı.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2020 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2020 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
CHP'li başkan yardımcısı görevden alındı

Süper Lig'in 6'ncı haftasında Kadıköy'de karşı karşıya gelen Fenerbahçe ile Trabzon arasındaki müsabaka, ev sahibi ekibin 3-1'lik galibiyetiyle sonuçlanmıştı.

Karşılaşma öncesi CHP Isparta Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlayda Kılınç, sosyal medya hesabından "Yıkılsın Trabzon enkazını göreyim. Sana şehir diyenin anasını s...yim " ifadelerini kullanarak, daha önce Fenerbahçe taraftarlarının açtığı bir pankartın fotoğrafını paylaşmıştı.

YAPTIĞI PAYLAŞIMLA BÜYÜK TEPKİ TOPLAMIŞTI

İlayda Kılınç daha sonra gelen tepkiler üzerine, sosyal medya hesabını kapatmıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İlayda Kılınç hakkında ihraç işlemi başlatılacağını söylemişti.

GÖREVDEN ALINDI, İHRAÇ TALEBİYLE DİSİPLİN KURULUNA SEVK EDİLDİ

Trabzon şehriyle ilgili yaptığı küfürlü paylaşımıyla tepki çeken Kılınç'ın, kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilerek görevden alındığı öğrenildi.

Ayrıca Cumhuriyet savcısının talimatıyla Kılınç hakkında, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan işlem yapılması ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılması istendi. Kılınç'ın bu doğrultuda emniyette ifadesine başvuruldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.