Hava Durumu

CHP'li vekilden çarpıcı EYT açıklaması

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, 200 bine yakın EYT'liye maaş bağlanması gerektiğini belirterek, "EYT'liye maaş bağlanacak olsa sadece 10-15 milyar lira gerekiyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2021 09:53
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2021 09:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
CHP'li vekilden çarpıcı EYT açıklaması

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, iktidarın, mağduriyet yaşayan EYT'lilerin sesini duymadığını savundu.

Türkiye'deki birçok eserde bu emekçilerin alın terinin olduğunu dile getiren Beko, Meclis'te bulunan siyasi parti temsilcileriyle görüşen ve taleplerini ileten EYT'lilerin hiçbir sorununun çözülemediğini söyledi. Partisinin iktidarında ilk bir yıl içerisinde 5 milyona yakın EYT'linin sorununu çözeceklerini belirten Beko, tüm milletvekillerine bu konunun çözümü için çağrıda bulundu.

Kani Beko, "Cumhurbaşkanı'nın dediği gibi EYT'lilere bir yılda 750 milyar lira değil, 200 bine yakın EYT'liye maaş bağlanacak olsa sadece 10-15 milyar lira gerekiyor. Sayıştay raporlarına göre, sarayın bir günlük harcaması 8 milyon, bir yıllık harcaması 2,8 milyar lirayken, bu parayla yüzlerce EYT'liye emeklilik maaşı verilebilir" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.