Hava Durumu

CHP'li vekilden sert çıkış: Timsah Arena Bursa'yı yuttu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve 700 Milyon TL'yi bulan maliyeti bulan Büyükşehir Belediyesi Stadyumu'nun (Timsah Arena) rezalet rekoru kırdığını söyledi. Sarıbal, "Timsah Arena Bursa'yı yuttu" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2018 19:20
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2018 19:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
CHP'li vekilden sert çıkış: Timsah Arena Bursa'yı yuttu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Büyükşehir Belediye Stadyumu'nun 8 yıldır tamamlanamadığına dikkat çekti. Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nun maliyet olarak da Bakanlık tarafından yapılan 6 şehir stadyumuna bedel olduğunun altını çizen CHP'li Sarıbal, "Bakanlık tarafından yapılan Antalya Stadyumu 103 Milyon TL, Eskişehir stadyumu 140 milyon TL, Sivas stadyumu 106 milyon TL, Trabzon Stadyumu 250 milyon TL, Gaziantep Stadyumu 120 Milyon ve Diyarbakır Stadyumu 150 Milyon TL'ye mal oldu. Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu henüz süren inşaatı ve kamulaştırma sorunlarıyla beraber şu ana kadar 500 Milyon TL'yi geçti. Ve tamamlanması için halen 200 Milyon TL'ye ihtiyaç var. Şaka gibi değil mi? Vizyonsuz idarecilerin çocukluk hayalleri bir şehrin kâbusu oldu" şeklinde konuştu.

'REKLAM YAPIYORLAR'

Şehir içi trafik ve ulaşım sorununun kriz boyutunda olduğunu aktaran Sarıbal, Bursa'nın sıkıntılarını şöyle sıraladı: "Bursalılar Türkiye'nin en pahalı suyunu tüketiyor, en pahalı ulaşımını kullanıyor. Hava kirliliği nedeniyle halk sağlığı alarm veriyor. Uludağ'ın suyu ve doğası alan ediliyor. Otopark sorunu hat safhada. Şehir her sağanak yağışta sular altında, Türkiye'nin en borçlu belediyeler arasında Bursa en üst sıralarda. Ama bunlar hâlâ utanmadan stadyumun reklamını yapmaya çalışıyor."

'KARA LEKE'

Yerel yöneticilerin stadyumla, şehrin planlamasını ve kaynaklarını heba etmelerinin dışında daha büyük zararları olduğunu da hatırlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "UEFA kriterlerine uyan ve Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarının oynandığı Atatürk Stadyumu sizi neden rahatsız etti. Türkiye'nin en tutkulu, yeşil beyaz sevdalısı taraftarların mabedini yok ettiniz. Atatürk adını silmek için bir şehrin belleğini anılarını yok ettiniz, yıktınız. Yıllar geçse de Bursa tarihinde özellikle Doğanbey ve Büyükşehir Timsah Arena ucubeleri kara bir leke olarak yer alacaktır" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.