Hava Durumu

CHP'nin eğitim manifestosu! Başkan Karaca: Atanamayan öğretmen kalmayacak

Bursa CHP İl Başkanı İsmet Karaca, CHP'nin eğitim manifestosunu kamuoyuna duyurdu. Öğretmen atamalarından derslik sayılarına kadar tüm sorunları dile getiren Karaca, "CHP iktidarında atanamayan öğretmen sorunu kalmayacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2021 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2021 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
CHP'nin eğitim manifestosu! Başkan Karaca: Atanamayan öğretmen kalmayacak

Bursa CHP İl Başkanı İsmet Karaca, CHP'nin eğitim manifestosunu kamuoyuna açıkladı. Eğitimdeki sorunları bir kez daha gündeme taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi, çözüm önerilerini 81 ilde yapılan ortak açıklamayla kamuoyuna duyurdu. Bursa'da CHP İl Başkanı İsmet Karaca yaptığı yazılı açıklamada, derslik sayısı ihtiyacını gündeme getirdi. Bazı okullarda farklı düzeylerde sınıfların aynı dersliklerde eğitim gördüğünü belirten İsmet Karaca, "Bunun en büyük sebebi 43 bin 627 derslik ihtiyacıdır. Sayıştay raporlarına göre 138 bin öğretmen ihtiyacı var. Şu ana kadar yalnızca 20 bin atama yapılmış, öğretmenlerden gelen tepkiler üzerine Erdoğan 15 bin ilave atamayı müjdeymiş gibi duyurmuştur. CHP iktidarında Türkiye'nin atanamayan öğretmenler diye bir sorunu kalmayacak" dedi.

'ADALETSİZLİK ORTADAN KALACAK'

COVİD-19 salgını boyunca okulların kapalı kaldığı uzun süre boyunca 2 milyon 316 bin öğrenci uzaktan eğitimin yürütüldüğü EBA sistemine ulaşamadığına vurgu yapan İsmet Karaca, "1 milyon 459 bin öğrenci ise internet erişimine sahip değildir. Bu yetersizliklerle beraber, uzaktan eğitimden bir şekilde yararlanabilen öğrencilerimiz de dahil olmak üzere çok büyük bir öğrenim kaybıyla karşı karşıya olduğumuz açıktır. Siyasi iktidarın salgın döneminde eğitim alanında ortaya koyduğu tercihler, var olan fırsat eşitsizliklerinin daha da derinleşmesine yol açmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı'nın salgın süresince ortaya çıkan öğrenme kaybının boyutlarını ölçme ve bu kaybın telafisi için derhal gerekli bilimsel çalışmaları başlatması gerekmektedir" diye konuştu.

'ÖZLÜK HAKLARI VERİLECEK'

Eğitim sisteminin en acil ihtiyaçlarından birinin de öğretmenlerin temel sorunlarının çözülmesi olduğunu anlatan Karaca, "İlk olarak öğretmen açığının kapatılması gerekmektedir. Sayıştay raporlarına göre 138 bin, MEB'in raporuna göre 107 bin öğretmen ihtiyacı vardır. Şu ana kadar yalnızca 20 bin atama yapılmış, öğretmenlerden gelen tepkiler üzerine Erdoğan 15 bin ilave atamayı müjdeymiş gibi duyurmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında Türkiye'nin atanamayan öğretmenler diye bir sorunu kalmayacak. Bizim tercihlerimiz açık ve nettir: Toplumdaki en önemli meslek gruplarından birini öğretmenlerin oluşturduğunun farkındayız. Öğretmenlerin haklarını ve çalışma koşullarını yasal güvenceye kavuşturacak Öğretmenler Meslek Kanunu'nu çıkaracağız. Bununla birlikte, hak kayıplarının önüne geçmek için sözleşmeli öğretmen, ücretli öğretmen gibi garabetleri ortadan kaldıracak, kamuda çalışan tüm öğretmenlerin insanca koşullarda eşit şartlarda ücret almalarını ve özlük haklarına sahip olmasını sağlayacağız. Öğretmenlerin 3600 ek gösterge hakkını teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı.

'ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIZ'

İsmet Karaca konuşmasını şöyle tamamladı: "CHP iktidarında; geleceğimize ayıracağımız kaynaklarla eğitimin tüm paydaşlarının ihtiyaçlarının karşılandığı, tüm çocuklarımızın nitelikli eğitime ulaşabildiği, hiçbir ailenin çocuklarının geleceğinden endişe duymadığı, öğretmenlerin güvenle yeni nesilleri yetiştirdiği eşit ve adil bir eğitim sistemini inşa edeceğiz. O gün gelene kadar, imkânlar doğrultusunda, çocuklarımızın eğitimi için elimizi taşın altına koymaya hazırız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.