Hava Durumu

CHP'nin Meclis Başkan adayı belli oldu!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) TBMM başkan adayı Ankara Milletvekili Haluk Koç oldu.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2020 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2020 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
CHP'nin Meclis Başkan adayı belli oldu!

CHP, Meclis Başkanı adayı olarak Ankara Milletvekili Haluk Koç'u gösterdiğini açıkladı.

TBMM Genel Kurulu, 7 Temmuz Salı günü yeni TBMM Başkanı'nı seçmek üzere toplanacak.

AK Parti'nin TBMM Başkan adayı ise yine Mustafa Şentop. Şentop'u MHP de destekliyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan adayları, Meclis üyeleri içinden, Meclisin toplandığı günden itibaren beş gün içinde, Başkanlık Divanına bildiriliyor. Başkan seçimi gizli oyla yapılıyor. İlk iki oylamada üye tamsayısının üçte iki ve üçüncü oylamada üye tamsayısının salt çoğunluğu aranıyor. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılıyor; dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, Başkan seçilmiş oluyor. Başkan seçimi, aday gösterme süresinin bitiminden itibaren, beş gün içinde tamamlanıyor.

HALUK KOÇ KİMDİR?

Ahmet Haluk Koç, 3 Ekim 1954'te İstanbul'da doğdu. Babasının adı Salih Zeki, annesinin adı Nezahat'tır.

Tıp Doktoru ve Öğretim Üyesi; Galatasaray Lisesinden 1973 yılında mezun olduktan sonra, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi.

İç hastalıkları uzmanlığını ve hematoloji yan dal uzmanlığını, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı ile Hematoloji Bilim Dalında tamamladı. 1990'da doçent, 1996'da profesör oldu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Hematoloji Bilim Dalı Başkanı olarak görev yaptı. Yurt içi ve yurt dışında, 200'ün üzerinde makalesi yayınlandı.2000-2002 yıllarında CHP Parti Meclisi ve MYK üyelikleri ile Kasım 2002'ye kadar CHP Sağlık Komisyonu Koordinatörlüğü yaptı.

22. 23. ve 24. Dönemde Samsun Milletvekili, 25. ve 26. Dönemde Ankara Milletvekili seçildi. 22. Dönemde AB uyum Komisyonu ve Avrupa Akdeniz Parlamenter Asamblesi (AKDENİZ-PA) Türk Grubu Üyeliği, 2002-2007 yılları arasında CHP Grup Başkanvekilliği görevlerinde bulundu. 23. 24., 25., 26. Dönemde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Grubu Üyeliği; Temmuz 2012-Ocak 2016 arasında CHP Parti Sözcülüğü görevini üstlendi. Halen CHP İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısıdır.

Fransızca ve iyi düzeyde İngilizce bilen Koç, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.