Hava Durumu

CHP vekilinden 'Yunuseli' çıkışı: Bursa'ya yapılacak en büyük ihanettir!

CHP Bursa Milletvekili ve PM Üyesi Orhan Sarıbal, Bursa'daki Yunuseli Havaalanın bulunduğu alanın bir bölümünün Çevre ve Şehircilik Bakanlığına devredildiğini belirterek, "Burası doğal sit ve tarım arazilerinin bulunduğu bir alan. Yapılaşmaya açılması kabul edilemez. Burası havaalanı olarak kalmalıdır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2021 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2021 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
CHP vekilinden 'Yunuseli' çıkışı: Bursa'ya yapılacak en büyük ihanettir!

Bursa İlinin sanayileşmenin de getirdiği etkiyle hızlı ve çarpık yapılaşma sonucu "Yeşil Bursa" kimliğini hızla kaybettiğini kaydeden Sarıbal, "Son yıllarda özellikle de AKP'li belediyeler döneminde sık sık değişen planlarla tarım arazileri, tarihi ve doğal sit alanları yapılaşmaya açılmakta, oluşan tahribat geri dönülemez noktalara taşınmaktadır. Bu tahribata şimdi yeni bir halka eklenmek istenmektedir. Yunuseli Havalimanı'nın bulunduğu alanda çevre düzeni planında değişikliğe gidilerek, burasının yapılaşmaya açılacağı ifade edilmektedir" diye konuştu.

 Sarıbal şunları söyledi:

"Yunuseli Havalimanı ya da bilinen adıyla Yunuseli Meydanı Bursa'nın şehir merkezinde bulunan bir havalimanı/iniş şerididir. Türkiye'nin ilk iniş şerididir. Burası 2001'e kadar sivil havacılığa açık havalimanı iken 2001-2017 yılları arasında askeri kullanıma verildi. 1 Şubat 2017'de tekrar sivil havacılığa açıldı.

AKP'li Büyükşehir Belediyesi yeni konut alanı açmak için 1/100 000 Ölçekli Çevre Düzeni Planında değişikliğe giderek Yunuseli Havalimanı ve çevresini "kentsel dönüşüm" bahanesiyle imara açmak isteği öne sürülmektedir. İddialara göre 1 milyon 400 bin metrekare alana sahip Bursa Yunuseli Havaalanının 750 bin metrekaresinin, bu amaçla, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına devredildi.

Bursa halkı şu soruların cevaplarını bekliyor:

-750 bin metrekare alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığına devredildi mi?

- Devredildi ise neden buna ihtiyaç duyuldu? Ne yapılmak istenmektedir?

- Burada yapılması düşünülen değişiklikler ile ilgili Bursalıların söz hakkı olacak mıdır? Yoksa Ankara'dan birilerinin talimatıyla, kimseye danışılmadan mı değişiklikler yapılacak?

-Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı "merak etmeyin", "çok şaşıracaksınız" dediği şey nedir?

- Belediye Başkanı "Yunuseli Havaalanını Bursalılara emanet edeceğim" şeklindeki sözünü tutacak mı? Ne yapacağını kamuoyu ile paylaşacak mı?

Yunuseli Havalanın bulunduğu ala çevresi sit alanları ve tarım alanlarıdır. Söz konusu arazi Konut Alanı (Kentsel Dönüşüm Alanı) olarak belirlenirse doğal sit alanı ve tarım alanları yok olacaktır. Burasının ağaçsız, yeşil alanı olmayan yoğun bir kentsel dokuya dönüştürülmesi Bursa'ya yapılacak en büyük ihanettir. Asıl olanın, Yunuseli Havaalanın en küçük bir alanının bile hiçbir şekilde yapılaşmaya açılmaması ve Hava Alanı olarak kalmasıdır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.