Hava Durumu

CHP yönetiminden deprem etkisi yaratacak açıklama: 'Toplanamadı'

CHP'de muhaliflerin dün teslim ettikleri imzaların incelemesi tamamlandı. CHP yönetiminden yapılan açıklamada, olağanüstü kurultay için yeterli imza toplanmadığı bildirildi. Açıklamada, noter tasdikli imza sayısının 614 olduğu kaydedildi.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2018 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2018 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
CHP yönetiminden deprem etkisi yaratacak açıklama: 'Toplanamadı'

CHP'de olağanüstü kurultay için imzacı muhaliflerle Genel Merkez yönetimi arasındaki 'kurultay' düellosu yeni bir boyut kazandı.   Dün muhalif kanat noter tasdikli imzaları Genel Merkez'e teslim etmişti. Genel Merkez, yaptığı incelemenin ardından "İlk incelememize göre olağanüstü kurultay için yeterli imza toplanamadı" açıklaması yapmıştı.

TOPLANAMADI

Bugün genel merkezden toplanan imzalarla ilgili yeni bir açıklama daha geldi. CHP yönetiminden yapılan açıklamada, olağanüstü kurultay için yeterli imza toplanmadığı bildirildi. Açıklamada, noter tasdikli imza sayısının 614 olduğu bildirildi. Bu imzalardan 4'ünün mükerrer olduğu, imza veren 5 kişinin ise artık delege olmadığı belirtildi. Böylece imza sayısının 605'e düştüğü belirtilen açıklamada, kurultay için yeterli imzaya ulaşılamadığı vurgulandı.

Bu arada, imza veren çok sayıda delegenin de imzasını geri çektiği dile getirildi. Bu kişilerin tespit edilmesinin ardından kesin imza sayısının açıklanacağı duyuruldu.

CHP'de dün muhalifler noter tasdikli olduğunu belirttikleri 630 imzayı teslim etmişti. İmzaların yeterli sayıya ulaşamadığının açıklanmasıyla birlikte CHP'de kurultay krizinin daha da tırmanacağı belirtiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.