Hava Durumu

Cicim'de yeşil kampanya... Her 50 TL'lik alışverişe çam fidanı hediye!

Cicim Pastanesi, eşi benzeri olmayan bir kampanyaya daha imza attı. 28 Aralık 2019-2 Ocak 2020 tarihleri arasında Cicim Pastanesi'nden yapılan her 50 TL'lik alışveriş için bir çam fidanı hediye veriliyor. Cicim Pastanesi sahibi Mert Doğan Göksu, "2019 yılında yüzlerce dönüm ormanımızı yangınlarda kaybettik. Bu projeyle kaybın yerine bir nebzede olsa geçmek istiyoruz" dedi. 

Haber Giriş Tarihi: 31.12.2019 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 31.12.2019 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Cicim'de yeşil kampanya... Her 50 TL'lik alışverişe çam fidanı hediye!

Bursa'da 3 şubesi bulunan ve sektörün öncü kuruluşlarından biri olan Cicim Pastanesi, daha önce karşılaşılmamış bir sosyal sorumluluk kampanyasına imza atıyor. Bugün başlayan ve 2 Ocak 2020 tarihine kadar devam edecek kampanyada Cicim pastanelerinden yapılacak her 50 TL'lik alışverişe bir çam fidanı hediye ediliyor.

'YENİ ORMANLAR FİLİZLENSİN'

Kampanya hakkında açıklamalarda bulunun Cicim Pastaneleri sahibi Mert Doğan Göksu, dünya genelinde en fazla ağaç katliamının yapıldığı yıl başı günlerinde böyle bir kampanyayı hayata geçirerek farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi. 2019 yılı içerisinde çıkan büyük orman yangınlarına değinen Mert Doğan Göksu, "Bu yıl hem Bursa'da hem de Türkiye genelinde çıkan orman yangınları ciğerlerimizi kül etti. Ayrıca, bireysel olarak da dünya gelinde bir gece için çam ağaçları katlediliyor. Biz de katledilen ormanların yerine yeni ormanlar filizlensin istiyoruz. Geçen aylarda yapılan fidan kampanyası bir farkındalık oluşturmuştu. Biz de farklı bir kampanya oluşturarak fidanı direkt olarak misafirlerimize hediye etmeye karar verdik" dedi.

'DİKİLİ AĞACIMIZ OLSUN'

Bursa İl Bölge Orman Müdürlüğü ile iş birliği yapıldığını ve bin adet fidan alındığını anlatan Cicim Pastaneleri sahibi Mert Doğan Göksu, " Biz zevk sektöründeyiz. Pasta bir ihtiyaç değil, zevktir. Bunun farkındayız. Yok olan ormanlarımıza ve geleceğimize karşı sorumluluk hissettiğimiz için böyle bir kampanya düzenliyoruz. Amacımız kesinlikle ticari kaygı değildir. Zaten böyle bir kaygımız olsa, fidan dağıtmak yerine, kola, cips gibi maddi değeri olan hediyeler verirdik. Ama biz en azından bu dünyada bir dikili ağacımız olsun istedik" diye konuştu.

'ÖRNEK OLCAKTIR'

"Hz. Muhammed (SAV), "Kıyametin yarın kopacağını bilseniz bile bugün fidan dikiniz"  sözünü hatırlatan Doğan Göksu, bu projenin sektöre örnek olacağını düşündüğünü söyledi. Doğan Göksu, konuşmasını şöyle tamamladı: "Bu projeyle gençlere ve çocuklara toprağı ve ağacı öğretmek istiyoruz.  Misafirlerimiz aldıkları fidanları istedikleri yere dikebilirler. Hatta diktikten sonra bakımını yapabilir, büyümesini ve gelişmesini izleyebilir. Belki de çocuklarına bu fidanların gölgesinde bir salıncak bile kurarlar... Biz de önümüzdeki günlerde bu tarz farklı projelere devam ederiz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.