Hava Durumu

'Çiftlik Bank'ın neyine güvendiniz?' sorusuna ibretlik cevap

Çiftlik Bank'ın şimdiki mağdurları arasında yer alan kadının, tesislerin ilk açıldığı zaman kendisine yöneltilen "Çiftlik Bank'ın neyine güvendiniz?" sorusuna verdiği yanıt, sosyal medyada gündem oldu.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2018 09:38
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2018 09:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Çiftlik Bank'ın neyine güvendiniz?' sorusuna ibretlik cevap

Binlerce insanı dolandırarak mağdur eden Çiftlik Bank skandalının etkileri sürerken ortaya yeni görüntüler çıkmaya devam ediyor. Çiftlik Bank'ın tesislerinin ilk açıldığı zaman, parasını yatıran vatandaşlarla Çiftlik Bank adına röportaj yapan muhabirin mikrofon uzattığı bir kadın, "Çiftlik Bank'ın neyine güvendiniz" sorusuna çok manidar bir yanıt veriyor. Daha yolun başında oldukların dolayı başına geleceklerinden haberi olmayan kadın, sorulan soruyu "Üye sayısına baktım. Tatmin edici miktardaydı. Bu kadar insanın aptal olamayacağını düşündüm" şeklinde cevaplıyor.

EŞİ TUTUKLANDI

Öte yandan dün itibariyle de hem Çiftlik Bank Yönetim Kurulu Üyelerinden Cemal Çolak hem de şirket sahibi Mehmet Aydın'ın eşi Sıla Aydın nitelikli dolandırıcılık suçundan tutuklandı. Ayrıca İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Türkiye'deki tüm tesislere kayyum tayin edileceği belirtildi.

500 MİLYONDAN FAZLA TOPLADILAR

SPK'nın hazırladığı rapora göre, Çiftlik Bank, 2016-2017 arasında 77 bin 843 kişiden toplam 511.7 milyon TL topladı. 62 bin 877 kişiye 398.3 milyon TL ödeme yaptı. Kalan 113.4 milyon TL Kuzey Kıbrıs'a aktarıldı. Papara dışında G-pay ve Epin gibi ödeme sistemlerinden de Kıbrıs'a yaklaşık 120 milyon TL gönderildiği tespit edilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.