Hava Durumu

Çiğ süt zammı, süt ürünlerini fena vurdu!

Ulusal Süt Konseyi'nin çiğ süte yaptığı zam sonrasında süt ürünlerinde de 5 liradan 20 liraya kadar fiyat artışı yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2021 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2021 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Çiğ süt zammı, süt ürünlerini fena vurdu!

Ulusal Süt Konseyi tarafından çiğ süte getirilen zammın ardından, fiyat artışı süt ürünlerine de yansıdı.

Geçtiğimiz hafta çiğ süte Ulusal Süt Konseyi tarafından zam yapılmış, böylece sütün litre fiyatı 3.20 TL'den 4.70 TL'ye yükselmişti. 25 litre sütten 1 kilo elde edilen tereyağın fiyatı 54 liradan 70 liraya yükselirken, yine 18 litre çiğ sütten 1 kilo elde edilen kaymak ise 45 liradan 60 liraya yükseldi.

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesindeki Asarcıklı Caddesi'nde bulunan şarküteri çalışanı Hasan Akça, çiğ süt zammından sonra süt ürünlerine zam geldiğini aktarırken, bu artışı tam anlamıyla yansıtmadıklarını belirtti.

Akça, "Geçtiğimiz hafta çiğ süte gelen zamlar bizim dükkânımızdaki ürünlerimizin fiyatlarını etkiledi. Yüzde 50 oranında ürünlere zam gelse de biz fiyatlara tam anlamıyla bu zamları yansıtmadık. Örneğin tereyağın kilogram fiyatı 54 liradan 70 liraya, kaymağın fiyatı ise 45 liradan 60 liraya yükseldi. Bunun yanı sıra peynir fiyatı 44 liradan 54.90 TL'ye yükselirken yoğurt fiyatlarına 5'er lira artış yapıldı" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.