Hava Durumu

Cilt bakımında aklına bile gelmeyecek 10 hatan!

Hatalarınızın size sivilce ya da kırışıklık olarak dönebileceğini biliyor muydunuz? İşte yapmamanız gereken alışkanlıklar...

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2021 18:54
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2021 18:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Cilt bakımında aklına bile gelmeyecek 10 hatan!

Sabah akşam yüzünüzü yıkıyorsunuz, arada maske, arada serum derken vicdanınızı rahatlatıyor ve kendinizi iyi hissediyorsunuz. Peki hiç düşündünüz mü, cilt bakımı sırasındaki hatalarınızı... 

Eski yüz havlusunu kullanmak

Yüzünü yıkadıktan sonra havluyla ovalıyorsan havlunu her gün değiştirmen ve aynı havluyu yıllarca kullanmaman gerekiyor. Makyaj artıkları, kir veya ölü deriler havluda birikir; havlunun nemli olması bakterilerin hızla üremesine ortam sağlar. Yüzünü kullanılmış bir havluya kurulamadan bir daha düşün deriz.

Ürünleri yanlış sırayla uygulamak

Cilt bakım ürünlerini uygulamanın da bir sırası var. Yüz temizliğini yaptıktan sonra önce serum, sonra güneş kremi, nemlendirici, en sonunda ise göz kremi sürülmeli. Kışın bile cildinin zararlı ışınlardan etkilenebileceğini ve güneş kremini unutmaman gerektiğini hatırlatalım.

Gereğinden fazla ürünü karıştırmak

Kozmetik reyonlarında cildini besleyecek birçok ürün bulunuyor. Ancak hepsini birden uygulamak felaketle sonuçlanabilir. Özellikle bazı aktif cilt ürünlerini üst üste uygulamak yüzünün soyulması, kızarması hatta sivilcelenmesiyle sonuçlanabilir. Mesela retinol içeren kremler ile alpha hydroxy içeren akne ilaçlarının kesinlikle beraber kullanılmaması gerekiyor.

Ürünleri uygularken doğru hareketleri kullanmamak

Cilt temizleyicini parmak uçlarına sürdükten sonra parmaklarını burnundan yukarı alnına, sonra göz çevrene ve oradan aşağıya yanaklar ve çenene doğru yuvarlak hareketler kullanarak uygularsan kan akışını da hızlandırabilirsin.

Dudak çevrene göz kremi uygulamamak

Göz kremini sadece göz çevrene değil, dudak çevrene de uygula. Göz çevresinde oluşan kırışıklıkları geçirmek zor olduğu için göz kremlerinde kolajen ve elastin arttırıcı yoğun besleyici içerikler bulunur. Dudak çevrenin de yüzünün geri kalanından hızlı yaşlandığını da göz önünde bulundurursak, dudakların bu yardıma mutlu olacaktır.

Cildini temizledikten sonra uzun süre beklemek

Konu cildin olunca tembel davranma! Yüzünü temizledikten sonra güneş kremi, serum, nemlendirici ya da hangi cilt ürününü kullanacaksan bir-iki dakika içerisinde uygula. Bu sürede gözeneklerin açık olacağından ürünlerin etkisini daha yoğun hissedeceksin.

Cildinize yüklenmeyin

Ağır temizleyicilerle cildinizi arındırmak, cildin doğal yağlarını da ortadan kaldırmanıza sebep olarak cilt bariyerini yok eder. Başlangıç olarak kullanacağınız makyaj temizleme suları, hafif yapılı olmalarına rağmen cildi fazla kirden temizleyerek ağır ürünler kullanmanıza gerek bırakmaz.

Cep telefonunuza dikkat edin

Yüz çevrenizde sivilcelenme varsa bunun sebebi cep telefonunuz olabilir. Her gün oradan oraya koyduğunuz cep telefonunuza bir de yüzünüzdeki kir, makyaj ve yağ kalıntıları eklenince, bakteri açısından saatli bombaya dönüşen bu minik yardımcınız, cildinizin düşmanı haline geliyor. Sık sık telefon ekranınızı temizleyerek yüzünüzü ekstra kire karşı koruyun.

Boyun ve dekoltenizi unutmayın

Cilt bakımınızın sadece yüz ile tamamlandığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Yaşlanma belirtilerinin kolayca ortaya çıktığı boyun ve dekolte bölgenizi de ihmal etmeyin. Bakım rutininize ekleyeceğiniz sıkılaştırıcı bir krem, gençliğinizi korumanın anahtarı.

Peelingi abartmayın

Ağır temizleyicilerle cildinizi arındırmak, cildin doğal yağlarını da ortadan kaldırmanıza sebep olarak cilt bariyerini yok eder. Başlangıç olarak kullanacağınız makyaj temizleme suları, hafif yapılı olmalarına rağmen cildi fazla kirden temizleyerek ağır ürünler kullanmanıza gerek bırakmaz.

Kaynak: Milliyet

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.