Hava Durumu

Cilt detoksu nedir?: Cilt detoksunun olmazsa olmazları!

Kirli hava, kozmetik ürünler, tükettiğimiz yiyecekler ve içeceklere kadar her şey olumlu olumsuz cildimizi etkiler. Cildi bu olumsuz etkilerden arındırmak için yapılan bir takım uygulamalara cilt detoksu denir. Peki cilt detoksu nasıl yapılır? Sizce bedenimizin ihtiyacı olan detoksu veriyor ama cildimizi ihmal ediyor muyuz?

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2021 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2021 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Cilt detoksu nedir?: Cilt detoksunun olmazsa olmazları!

Dünyada giderek çok daha fazla uygulanmaya başlanan cilt detoksu aslında en basit haliyle, cildi iyice arındırmaktan ve bir süre nemlendiriciye ara verip (hatta sürecin sonunda mutluysanız hayatınızdan tamamen çıkartıp), sade ve doğal içeriklerden oluşan bir serum kullanmaktan ve tüm bu zaman diliminde de sağlıklı su ve besinler tüketmekten geçiyor.

Cildi arındırmak neden önemlidir?

Cildi arındırmadaki amaç, zaman içerisinde cilt yüzeyinde biriken ve donuk mat görünüme neden olan ölü hücreleri atarak, alttan çok daha sağlıklı ve canlı hücrelerin oluşmasına imkan sağlamaktır. Arındırma işlemiyle iyice temizlenen gözenekler, cildin kendi yağını salgılamasına ve dolayısıyla, trans-epidermal su kaybı dediğimiz nem kaçışını engellemesine izin verdiği için cilt bir nevi kendi kendini nemlendirmesi için uygun koşullar sağlanmış olur.

Ne içmeli?

Bu süreçte (tıpkı üretim yapan bir fabrikaya nasıl hammadde gerekiyorsa) cildin kendini nemlendirmesine ve yenilemesine olanak sağlayan sağlıklı besinleri yiyip içmek büyük önem taşıyor. İçtiğimiz suyu da daha sağlıklı hale getirerek sadece sudan değil, meyve ve sebzelerin antioksidan gücünden de faydalanarak bu etkiyi artırabilmek mümkün. Başta su olmak üzere, limonlu ılık kant, buğday çimi suyu, elma, ıspanak, kivi gibi yeşillerden oluşan smoothieler veya lavanta ve ekinezya çayı gibi içeceklerle vücudumuzun daha dingin, stressiz ve nemli kalabilir.

Nemlendirici yerine ne uygulamalıyız?

Uzmanlara göre, bazı nemlendiricilerde bulunan hidrofobik (yağlar gibi suyu iten ve bu şekilde nemi, cilde hapseden) içerikler cildin üst yüzeyinde bir bariyer tabakası oluşturarak nem kaçışını engellese de uzun vadede ölü hücreleri cilde yapıştırarak atılmalarını zorlaştırabiliyor. Bu da ciltteki hücre yenilenme döngüsünü yavaşlatarak cildin yeni hücre üretmesini ve kendi nemini sağlamasını engelleyebiliyor. Özellikle leke ve yaşlanma belirtileriyle savaşmaya yardımcı C vitamini gibi harika bir içerik veya cildin nem tutma kabiliyetini artırmayı destekleyen hyalüronik asit gibi bir içerik, cilt detoksunuzun etkisini artırmaya ve daha kısa sürede ışıl ışıl ve sağlıklı bir cilde kavuşmanıza fayda sağlayacaktır.

Buhar banyosu yapın

Buhar yüzdeki kan dolaşımını arttırır ve cildinizdeki gözenekleri açar. Bu sayede gözeneklerde biriken kirlerin temizlemesi mümkün olur. Buhar banyosu ile siyah noktalar daha kalıcı olarak temizlenebilir. Yaklaşık 10-15 dakika buharda beklemeniz yeterlidir. Buhar banyosu yapacağınız sıcak suyunuza yeşil çay da eklerseniz toksinlerinden arınmanızı kolaylaştıracaktır.

Peeling etkili ürünler

Asit bazlı peeling ürünleri cildi günden güne nazikçe yenileyerek altta kalan taze tabakayı ortaya çıkarır. Cildinize kaybettiği enerjiyi geri kazandıracak olan detoks rutininde bu adım büyük önem taşıyor. İster kağıt, ister krem peeling maskeleri veya serumlarıyla cildinizi eskiyen kabuğundan kurtarın.

Makyaja veda

Uzun bir süreden sonra cildin tekrar şarj olması biraz zaman gerektirebilir. Stresten, çevre kirlililiğinden ve makyak kalıntılarından zarar gören cilde ihtiyacı olan molayı verin. Ağır makyaj ürünlerini rafa kaldıracağınız bu dönemde görünümünüzden hoşnut değilseniz oil-free özellikli renkli nemlendiricilerden faydalanarak cildinize sağlıklı bir ışıltı katabilirsiniz.

Fazlalıklarda kurtulun

Detoks zamanı geldiğinde cildi irite eden, cilde fazla yüklenen ve yoran ürünleri bakım rutininizden çıkarın, biraz daha sadeleşin.

Her zamankinden iyi uyuyun

Uyku, daha dinlenmiş, taze ve enerjik bir cildin olmazsa olmazlarından. İyi uyuyamadığınız zaman toksinler ciltte birikiyor, hormonlar dengesizleşiyor bu da cilt kalitesine yansıyor.

Kaynak: Posta

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.