Hava Durumu

Çin, Türkleri uyardı: Sokağa çıkmayın!

Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliği, Çin'de ortaya çıkan Corona virüsü konusunda Çin Ulusal Göç İdaresi'nin ve Pekin Belediyesi'nin yabancı uyruklu vatandaşlara yönelik duyurusunu aktardı. Büyükelçilik açıklamasında "Şehir sakinlerinin evlerinde kalmalarını ve zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamalarını telkin etmektedir" denildi.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2020 19:02
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2020 19:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Çin, Türkleri uyardı: Sokağa çıkmayın!

Pekin Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamalar şu şekilde:

* Çin Halk Cumhuriyeti'nin Pekin Belediyesi Dış İlişkiler Birimi'nden alınan Pekin'de yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlara yönelik duyuruda, Pekin Belediyesi'nin koronavirüsle mücadele kapsamında, şehir genelinde "en yüksek derecede kamu sağlığı riski"("highest level of public health emergency")ilan ettiği bildirilmektedir.

* Belediye, şehir sakinlerinin evlerinde kalmalarını; Belediyenin internet sitesini (www.beijing.gov.cn), "Weibo" ile Belediye Sağlık Ofisi'nin "WeChat" hesaplarını düzenli olarak takip etmelerini ve zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamalarını telkin etmektedir.

* Duyuruda devamla, şehir sakinlerinin kalabalık yerlerden kaçınmaları; sokağa çıktıkları takdirde tıbbi maske takmaları ve ateş, öksürük ve halsizlik belirtisi göstermeleri halinde vakit kaybetmeden sağlık kontrolü yaptırmaları gerektiği bildirilmektedir.

* Duyuruda ayrıca, koronavirüsün yoğun olarak yayıldığı yerlere seyahat gerçekleştiren ya da o bölgelerden gelen kişilerle temas eden şehir sakinlerinin vakit kaybetmeden yerel makamlarla irtibata geçmeleri gerektiği belirtilmektedir.

* Şehir genelinde şüpheli koronavirüs vakaları için belirlenen 101 kliniğin ve 20 hastanenin listesi bildirilmekte ve24 saat hizmet veren acil durum hatlarınında (Pekin için 12345) sekiz dilde (İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça, İspanyolca, Japonca, Korece ve Arapça)hizmet verdiği duyurulmaktadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.