Hava Durumu

Çin zindanlarındaki çile bu sergide...

Yusuf Yüzlüler Derneği ve Anda Kardeş Vefa Derneği'nin açtığı 'Ailemiz Nerede?' fotoğraf sergisi, Doğu Türkistanlı ailelerin çektiği çilenin tercümanı oldu.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2021 18:19
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2021 18:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Çin zindanlarındaki çile bu sergide...

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'nde açılan fotoğraf sergisine, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın yanı sıra, Yusuf Yüzlüler Dernek Başkanı Veysel Aşkın ve Çin zindanlarının toplama kamplarında yıllardır hapis hayatı yaşayan Doğu Türkistanlı vatandaşların aileleri katıldı.


Toplam 60 fotoğraftan oluşan 'Ailemiz Nerede?' adlı serginin açılış konuşmasını yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Günümüzde bir bitkinin ve hayvanın hakkını korumak için herkes ayağa kalkarken, bizler Doğu Türkistanlı kardeşlerimize yapılan zulme kayıtsız kalamadık. Belediye olarak, elimizden geldiğince onların sesini duyurmak istedik. Burada sergiyi hazırlayan arkadaşlarımızın yıllardır haber alamadıkları ailelerinin fotoğrafları var. İnşallah, yakınlarını bulmalarında bir nebze de olsa katkımız olur" dedi.
Çin'in toplama kamplarında mağdur olan vatandaşların aileleri adına konuşan Mirza Ahmet İlyasoğlu da, serginin Doğu Türkistanlılar için bir hak arayışı olduğunu belirterek, "Bu sergi ile kendi annemizi, babamızı, kardeşimizi ve yakınlarımızı arıyoruz. Lütfen, bu zulme susmayalım. Hep birlikte bu soykırıma dur diyelim" diye konuştu.


Yusuf Yüzlüler Dernek Başkanı Veysel Aşkın ise, desteklerinden dolayı Başkan Mustafa Dündar'a teşekkür etti. Konuşmaların ardından protokol mensupları açılış kurdelesini keserek, vatandaşlar ile birlikte fotoğraf sergisini gezdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.