Hava Durumu

Çipras'tan krizi derinleştiren Türkiye açıklaması!

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan krizlerle ilgili konuştu. "Türkiye provokasyonlarını sıklaştırdı, ilişkileri bozuyor" ifadesini kullanan Çipras, dış politikadaki sorunların çözümlenmesi için çaba gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2018 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2018 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Çipras'tan krizi derinleştiren Türkiye açıklaması!

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'tan Ankara-Atina arasındaki krizi derinleştirecek açıklamalar geldi. Çipras "Komşularımız en kısa sürede, 2 Yunan askerin geri dönebilmeleri sürecinin hızlandırılması için bir iyi niyet jesti yapsınlar. Biz geçmişte, devriye gezerken Yunan topraklarına giren Türk askerlerini iade etmiştik. Türk Cumhurbaşkanı'ndan bugün aynı şeyi yapmasını bekliyoruz. Yunan askerlerinin geri dönebilmeleri için adli işlemlerin hızlandırılmasını bekliyoruz. Böyle bir adımı bekliyoruz. Sabırlıyız" dedi.

EGE'DEKİ KRİZ

Çipras, Ege ve Doğu Akdeniz'deki durumu değerlendirirken de Yunanistan'ın güçlü, güvenli ve güçlü ittifakları bulunan bir ülke olduğunu, kimseyi tehdit etmediğini, buna karşı kimseden de korkmadığını, dolayısıyla Yunan halkının da endişe etmesi için bir neden bulunmadığını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.