Hava Durumu

Çıtır patates kızartması nasıl yapılır?

Patates kızartması sevmeyen yoktur, hele çıtır çıtır olanını... Peki çıtır patates kızartmasının püf noktalarını biliyor musunuz?

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2017 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2017 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Çıtır patates kızartması nasıl yapılır?

Sabah, öğle, akşam bile en sevilen atıştırmalıkların başında geliyor. Tavuk ve köftenin, hamburgerin, hatta ekmek arasında bile yenen bu muhteşem lezzet, dünyanın hemen her yerinde sevilerek tüketiliyor.

Peki en çıtır patates kızartması nasıl yapılır?

Bunun için uygulamanız gereken bazı tüyolarımız var:

En başta patatesleri seçerken bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Patatesler altın sarısı ve ince kabuklu olmalı çünkü bu taze olduğunu gösterir.

Patatesleri yıkayıp dilimledikten sonra süt dolu bir kaba koyarak birkaç saat buzdolabında bekletebilirsiniz.  Sütün lezzetini alan patatesleri daha sonra buzdolabından çıkararak yeniden yıkamadan kızartın.

Patatesleri yıkadığınızda üzerindeki fazla suyu kurulamanız gerekiyor. Üzerindeki fazla suyu alınan patatesler her zaman daha iyi kızarır.

Patates kızartırken soda kullanmak da oldukça işe yarıyor. Soda patatesin daha leziz ve kıtır olmasına yardım ediyor. Bir miktar sodayı ve tuzu karıştırarak patates dilimlerini bu karışımın içine atın. Yaklaşık yarım saat soda içerisinde beklettiğiniz patatesleri daha sonra süzerek kızartabilirsiniz. Böylece çıtır çıtır patatesler elde edebilirsiniz.

Patateslerin daha sert ve kıtır olmasının bir diğer yolu da patatesleri içine birkaç damla sirke damlatılmış soğuk suda biraz bekletmek. Bir süre bu karışımda bekleyen patateslerin daha sert ve diri hale geldiğini görebilirsiniz.

Patateslerinizi dondurarak da kıtır kıtır olmalarını sağlayabilirsiniz. Patateslerinizi dilimlenmiş bir şekilde dondurucuya atın ve dondurucudan çıkarır çıkarmaz kızartmaya başlayın. Daha çıtır olduklarını göreceksiniz.

Çıtır patateslerin bir sırrı da patatesleri iki kere kızartmak. Patateslerinizi yağa atarak kızartın. 3 dakika sonra yağdan alarak alüminyum folyo ile sardığınız patates dilimlerini buzluğa atın. Yaklaşık bir saat buzlukta beklettiğiniz patatesleri tekrar yağda kızartın.

Limon da patatesleri çıtır çıtır yapan bir etkiye sahip. Patates dilimlerini üzerine limon sıkarak kızartabilirsiniz. Patateslerinizin oldukça kıtır ve lezzetli olduğunu göreceksiniz. Ancak bu yöntemde limonu fazla kaçırırsanız patatesleriniz ekşi olacaktır, o nedenle dikkatli olun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.