Hava Durumu

Çıtır patates kızartmasının püf noktası...

Misafir için hazırlanan şık sofralardan geniş pazar kahvaltılarına kadar hemen hemen her sofranın vazgeçilmezi; patates kızartması. Çıtır yapmanın püf noktalarını sizler için derledik...

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2021 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2021 16:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Çıtır patates kızartmasının püf noktası...

 Fast food restoranlarındaki patatesleri unutturacak en güzel patates kızartmalarını hazırlamak isterseniz mutlaka içeriğimize göz atmalısınız. 5 farklı yöntemi derlediğimiz bu içeriğimizde patates kızartmasının en pratik yöntemi de yer almaktadır. Pratik ve etkili yöntemlerle sevdiklerinize muhteşem bir patates kızartması hazırlamak isteyenler bu yazıya!

PATATES KIZARTMASI TARİFİ:

MALZEMELER

3-4 orta boy patates
1,5 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
Tuz

Kızartmak İçin;

Sıvı yağ

YAPILIŞI

Patatesleri güzelce soyup dilimleyin sonrasında bol suyun içerisinde yıkayın.

Yıkanan patatesleri kurulayıp, üzerine un, nişasta, tuz ve kabartma tozu ekleyip harmanlayın.

Bol kızgın yağın içerisine atıp, ara ara karıştırarak tabağa alabilirsiniz. 

ÇITIR PATATES İÇİN 1. YÖNTEM

Patateslerinizin çıtır çıtır olması için uygulayacağınız birinci yöntem patatesleri doğradıktan sonra soğuk suyun içinde bekletmektir. Daha sonra suyun içine iki damla sirke koyun. Patatesler kızardığında tam istediğiniz gibi olduğunu göreceksiniz. 

ÇITIR PATATES KIZARTMASI İÇİN 2.YÖNTEM

Patateslerin çıtır çıtır olmasına yardım edecek bir diğer yöntem ise şu şekilde: Soda ve tuzu karıştırın. Bu karışımın içine patatesleri atın ve 30 dakika bekletin. Bu sürenin ardından suyun içinde çıkarın ve kızartın. 

ÇITIR PATATES İÇİN 3.YÖNTEM

Patates kızartırken çıtır çıtır olmasını sağlayan en kolay yöntemlerden biri de patatesleri dondurmaktır. Patatesleri dilimledikten sonra dondurucuya atın ve donmalarını bekleyin. Daha sonra bol yağın içinde kızartın. 

ÇITIR PATATES KIZARTMASI İÇİN 4.YÖNTEM

Patatesleri kızartacaksanız yıkadıktan sonra mutlaka kağıt havlu yardımı ile kurulayın.

DONDURUCUDA PATATES NASIL SAKLANIR?

Patatesleri küp küp doğrayarak, rendeleyerek ya da dilim dilim doğrayarak saklayabilirsiniz. Kızartmalık patatesleri buzlukta saklamak için patateslerin kabuklarını güzelce soyun ve eşit büyüklükte, ince bir şekilde doğrayarak işe başlayın. Bir tencereye su koyup, suyu kaynatın. Ardından doğradığınız patatesleri suya atarak çok hafif haşlanmalarını sağlayın.

Patatesleriniz çok az yumuşayınca kevgir yardımıyla suyun içerisinden alıp genişçe bir kaba aktarın. Ardından kağıt havlu yardımıyla patateslerin üzerinde suyu alıp kuru hale getirin. Kuru hale getirdikten sonra buzdolabı poşetlerine aktarıp buzlukta saklayabilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.