Hava Durumu

Çocuk istismarına Bursa Ayyıldız'dan tepki: İdam istiyoruz

Bursa Ayyıldız Gençlik ve Spor Kulübü önderliğinde yüzlerce kişi çocuk istismarlarına karşı sokağa çıktı. Cezasız bırakılan suçların sapıkları cesaretlendirdiğini belirten Kulüp Başkanı Kerim Gürsel Çelebi, "Cinsel istismar failleri derhal yakalanarak idam edilmelidir!" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2019 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2019 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Çocuk istismarına Bursa Ayyıldız'dan tepki: İdam istiyoruz

-Turgay AKBULUT-

Türkiye, üst üste gelen çocuk istismarı haberleriyle sarsıldı. Yurdun dört bir yanında vatandaşlar sokağa dökülürken, Bursa'da da sosyal ve toplumsal sorunlara karşı sergilediği duruşla ön plana çıkan Ayyıldız Gençlik ve Spor Kulübü, protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Ayyıldız Gençlik ve Spor Kulübü'nün çağrısıyla Fatih Sultan Mehmet Caddesi'nde bir araya gelen yüzlerce kişi taşıdığı pankartlar ve attığı sloganlarla çocuk istismarına tepki göstererek, suçlular için idam istedi.

"ENDİŞE DUYUYORUZ"

Yürüyüş yapan kalabalığı temsilen açıklama yapan Bursa Ayyıldız Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Kerim Gürsel Çelebi, "Ülkemizde, sistematik bir şekilde artış gösteren tecavüz olaylarına, son yıllarda çocuk tecavüzlerinin de eklenmesi Türk milletinin kaygılarını arttıran, tüm ülkeyi ve bizleri öfkeye boğan, isyan ettiren tarifsiz bir hal doğurmuştur.  Bizler her şeyden önce çocukları için endişe duyan anneler ve babalarız. Toplumun kanayan yaralarına ilaç olmaya gönüllüyüz" ifadelerini kullandı.

"BU DURUMA ALIŞMAYACAĞIZ"

Çocuk tecavüzlerine karşı duyarlılık çağrısı yapan Başkan Kerim Gürsel Çelebi, "Çocukların son yıllarda yoğun bir şekilde cinsel ve fiziksel şiddete maruz kalıyor oluşu, ülkemiz açısından 'normal' bir duruma dönüşmeye başlasa da bizler bu iğrençliğe alışmayacağız, sıradanlaştırmayacağız ve duyarsız kalmayacağız. Çocukluk; hepimizin yaşadığı ve sadece doğum ile yetişkinlik arasındaki bir evre olmasının ötesinde bir anlama sahiptir. Çocuklu döneminde yaşanılan olaylar, bireyin tüm hayatı boyunca sürecek travmalara neden olmaktadır" diye konuştu.

"BASKI ALTINDAYIZ"

Anne ve babaların evlatları için endişe duyduğunu vurgulayan Çelebi, "Artık çocuklarımızı sokağa çıkarmaya, okula göndermeye korkar olduk, toplum olarak psikolojik bir baskı altındayız. Peki ne oldu da biz böyle bir toplum olduk? Yakın zamanda; 9 yaşındaki Mert Kars'ta, 6 yaşındaki Gizem Adana'da, 4 yaşındaki Irmak Manisa'da, 3 yaşındaki Arda Kocaeli'nde, 8 yaşındaki Nevin Antalya'da, 45 çocuk Ensar Vakfı'nda, istismara uğradı. Bu yıl içinde ise 4 yaşındaki Leyla Ağrı'da, 8 yaşındaki Eylül Ankara'da, son olarak da 5 yaşında bir Melek İstanbul Küçük Çekmece' de tecavüze uğradı ve hayatını kaybetti" dedi.

ACI TABLO!

Çocuk istismarına ilişkin verileri paylaşan Bursa Ayyıldız Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Kerim Gürsel Çelebi, "Çocuk istismarının en çok yaşandığı ülkeler; 1-Türkiye, 2- Rusya, 3-Avustralya, 4- Pakistan 5- Amerika. 6- Afganistan. 7- İngiltere, 8- Zimbabwe, 9- Botswana, 10- Hindistan, 11- Bangladeş, 12- Güney Afrika... Dünyada çocuklara kutlayacakları bir bayram bırakan, hediye eden tek ülke durumundayken,  ne açıdır ki çocuk istismarında dünya birincisi haline geldik. Türkiye'de, her dört saatte bir çocuk tecavüz veya taciz olayı ile karşı karşıya kalıyor. Bugün sokaklarda yaşayan yaklaşık 25 bin çocuk cinsel taciz ile karşı karşıya. Yılda ortalama 7 bin çocuk cinsel istismara maruz kalıyor. TÜİK'in açıklamalarına göre 7-14 yaşları arasındaki çocuklar daha sıklıkla cinsel istismara uğruyor ve bunlara dur diyemiyoruz" ifadelerini kullandı.

 BİRLİK ÇAĞRISI

Çocuk istismarına karşı topluma birlik çağrısı yapan Başkan Çelebi, "Bu çocuklar senin çocuğun da olabilir, bir akrabanın çocuğu da olabilir, hiç tanımadığın birisinin çocuğu da olabilir... Sonuçta hepimiz insanız ve 'benim başıma gelmez' diye düşünmemeliyiz! Bu konuda siyasi görüş, inanç ve düşünce ayrımı yapmaksızın, sorumluluğu ve ihmali olan tüm kişi ve kurumlar soruşturulmalı ve cezalandırılmalıdırlar. Çünkü çocuk ihmali de, istismarı da Türk milletinin geleceğine yapılmış bir saldırıdır. Çünkü istismar küçük yüreklerin taşıyamayacağı kadar ağır bir yüktür" dedi.

YASAL DÜZENLEME

Çocuk istismarına karşı yasal düzenleme isteyen Kerim Gürsel Çelebi, "Göstermelik kurulan komisyonlar, kapatılan dosyalar, iyi hal indirimleri ve boş laflar istemiyoruz artık. Saflığın ifadesi çocuklarımız, tecavüz gibi iğrenç bir olayın içinde olamaz. Olsa olsa sapık insan, hasta ruh, susan toplum, göz yuman ahlak, çanak tutan sistem vardır! Cezasız bırakılan her suç, istismarı meşru kılmakta, suçluları cesaretlendirmektedir. Cinsel istismar failleri derhal yakalanarak idam edilmelidir!" dedi.

 AHLAKİ ÇÖKÜŞ

Türkiye'nin büyük bir ahlaki çöküşle karşı karşıya oyduğunu belirten Başkan Çelebi, "Ülkemizde hızla artış gösteren ahlaki erozyon her gün çeşitli şekillerde karşımıza çıkmaktadır. Her cinayette, her taciz ve tecavüzde; insana, doğaya, hayvana değer vermeyen, insani değerlere savaş açan bu zihniyetin izlerini görüyoruz. Akıl ve vicdan gibi insani değerlerin ayaklar altına alınarak yok edildiği, eğitimin ve milli manevi değerlerin itibarsızlaştırıldığı, yaşamı sadece dürtülere indirgeyen bu zihniyet yok edilmedikçe maalesef bu vahim olaylara tanıklık etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

 KENDİNİZİ SORGULAYIN

İdamın mutlaka gelmesi gerektiğini vurgulayan Bursa Ayyıldız Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Kerim Gürsel Çelebi, "Bizler artık haykırmak istiyoruz; vatana hainlerine, teröristlere ve tecavüzcülere idam getirmeyip, bu yaşanılanları normalleştirmeye çalışan siyasetçileri lanetliyoruz. Önce, 'İnsan mıyız' diye kendinizi sorgulayın... Sonra biz nasıl böyle bir milletiz olduk diye kendimizi sorgulayalım. Unutmayın;  gülmeyi çocuklar icat etti bizler tüketiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.