Hava Durumu

'Çocuklarımızın geleceği için...'

Vodafone 39. İstanbul Maratonu başladı. Avrupa'nın en iyi 11, dünyanın en iyi 22 maratonundan biri olan İstanbul Maratonu'nun bu yılki sloganı "Çocuklarımızın geleceği için koşuyoruz" olarak belirlendi

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2017 10:09
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2017 10:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Çocuklarımızın geleceği için...'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Spor İstanbul ve Vodafone tarafından bu yıl "Çocuklar İçin Koş" temasıyla düzenlenen Vodafone 39'uncu İstanbul Maratonu'nun startı verildi.  Organizasyonun en büyük koşusu olan 42 kilometre 195 metrelik maratonun startını, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü gişelerinin yaklaşık 250 metre gerisinden, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'la birlikte verdi.

 

5 KATEGORİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Spor İstanbul ve Vodafone tarafından bu yıl "Çocuklar İçin Koş" temasıyla düzenlenen Vodafone 39'uncu İstanbul Maratonu'nun startı verildi. Maratonun startını Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor İstanbul Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve çocuklar verdi. 1979 yılından bugüne kesintisiz olarak her yıl düzenlenen ve kıtalararası koşulan tek yarış olma özelliğine sahip İstanbul Maratonu, Tekerlekli Sandalye, 42K "Maraton", 15K, 10K, Halk Koşusu olmak üzere 5 ana kategoride koşuluyor.

EN İYİ 11

İstanbul Maratonu, 2012 yılında Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından "Altın Kategori" unvanına layık görülen ve Avrupa'nın en iyi 11, dünyanın en iyi 22 maratonundan biri olarak görülüyor. Vodafone İstanbul Maratonu'nun startı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün 300 metre gerisinden verildi. 42 KM'lik maratonun 11.10 sularında Sultanahmet'te bitmesi bekleniyor Bu yıl 100 ülkeden yaklaşık 125 bin kişinin katıldığı İstanbul Maratonu'nun teması çocuklar oldu. Organizasyonun bu yılki sloganı, "Çocuklarımızın geleceği için koşuyoruz" olarak belirlendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.