Hava Durumu

'Çocukların mutluluğu bizim mutluluğumuz'

Tüm dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda koronavirüs kutlamalara engel olamadı. Bursa'nın Yıldırım ilçesinde de halk bayramı balkonlardan büyük bir coşkuyla kutladı. Başkan Yılmaz da halkın coşkusuna ortak oldu.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2020 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2020 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Çocukların mutluluğu bizim mutluluğumuz'

Dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye'de de önemli sonuçlar doğuran koronavirüs nedeniyle bayram kutlamalarının ertelenmesi üzerine Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, tedbirler kapsamında sokağa çıkmaları kısıtlanan minikleri sevindirmek ve bir nebze de olsa mutlu etmek için ilçe sokaklarında sürpriz bayram kutlaması gerçekleştirdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları koronavirüs tedbirleri kapsamında ertelenirken, Yıldırım Belediyesi düzenlediği sokak bando gösterileriyle çocuklara bayram coşkusunu evlerinde yaşattı.

Gerçekleşen sokak bando gösterisinde çocuk şarkıları ve marşlarla miniklerin bayram heyecanına katkıda bulunan Yıldırım Belediyesi, süslemeler, hediyeler ve bayraklarla çocuklara mutluluk götürdü. İlçede bulunan sitelerde düzenlenen törenlere katılan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın gerçek sahipleri olan yarının büyükleri çocukların ve ailelerinin bayramını kutladı. Evlerinin balkonlarından ve pencerelerinden kutlama törenini izleyen ilçe sakinleri ve minikler, Başkan Yılmaz'ın işaretiyle ellerindeki Türk Bayrağı desenli balonları gökyüzüne bıraktı.

"YAVRULARIMIZIN MUTLULUĞUNA ORTAK OLDUK"

Salgın nedeniyle çocukları bayram sevincinden mahrum etmemek için ertelenen bayram kutlamalarını kısıtlı tutup miniklere evlerinde sürpriz yaparak bayram kutlaması gerçekleştirdiklerini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Sevgili çocuklar, değerli hemşehrilerim hepinizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nızı kutluyorum. Gönül isterdi ki bu bayramı açık alanlarımızda, meydanlarımızda, parklarımızda kutlayalım. Lakin bu koronavirüs salgın süreci kutlamaları kısıtlı tutmamıza sebep oldu.

Yine de hiçbir şey bizim neşemizi, birlik ve beraberliğimizi elimizden alamaz. Çocuklarımızın mutluluğu, bizlerin mutlu olmasına vesiledir. Sağlık Bakanlığımızın açıklamalarından da görüyoruz ki tedbirlerimizi sürdürdüğümüz müddetçe bu durumu kısa sürede atlatacağız. İnşallah meydanlarımızda, parklarımızda, bahçelerimizde hep birlikte nice bayramlar kutlayacağız. Her ne kadar bugün çocuklarımızı meydanlara davet edemesek de biz gelerek yavrularımızın bayram sevincine ortak olduk. Bu süreçten sonra salgını atlattığımızda Yıldırım'ı çok daha canlı, çocuklarımızı çok daha neşeli yapmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu vesile ile önümüzdeki gün kavuşacağımız Ramazan-ı Şerif'inizi de tebrik ediyorum. İnşallah Ramazan Bayramımızı da gerçek bir bayram tadında kutlarız" diye konuştu.

--

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.