Hava Durumu

Çok yakınında patladı! Görüntüler dünyayı altüst etti...

Rus basını kendilerine karşı daha önce görülmemiş radikal önlemlerin alınmaya başladığını yazdı. Rus donanmasının nasıl yok edileceğine ilişkin planları değerlendiren analistler, Avrupa'da alarm zillerinin çaldığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2021 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2021 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Çok yakınında patladı! Görüntüler dünyayı altüst etti...

ABD Donanmasının paylaştığı yeni görüntüler dünya gündemine bomba gibi düştü. Donanma'nın 13 milyar dolar değerindeki en pahalı uçak gemisi USS Gerald R. Ford'un fotoğrafları, dünya medyasında 'savaş provası' olarak yorumlandı.

GERÇEK SAVAŞ KOŞULLARI 

ABD Donanması'nın yeni süper gemisi "şok denemelerinden" geçiyor. Bu, gerçek savaş koşullarının özelliklerini simüle etmek için savaş gemisinin yanına canlı patlayıcılar yerleştirmek anlamına geliyor.

Yeni bir uçak gemisi sınıfının ilki olan USS Gerald R. Ford (CVN-78), ABD Doğu Kıyısı açıklarında geminin yakınında patlayıcıların patlatılmasıyla test edildi.

ÖZEL TESTLER VE ANALİZLER KULLANILARAK TASARLANDI 

Deniz Kuvvetleri yaptığı açıklamada, uçak gemisinin "geminin savaş koşullarına dayanacak hale getirilmesi için gelişmiş bilgisayar modelleme yöntemleri, testler ve analizler kullanılarak tasarlandığını" duyurdu.

Şok denemeleri, savaş gemilerinin şiddetli titreşimlere karşı nasıl dayandığını test etmek ve bir savaş gemisinde olası şokla ilgili güvenlik açıklarını belirlemek için tasarlanıyor.

İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI GÖZLEMLERİNE DAYANIYOR 

Deniz Araştırmaları Ofisi tarafından desteklenen ve MITRE Corporation'ın JASON programı tarafından yürütülen 2007 tarihli bir araştırma, ABD Donanması şok denemelerinin kökenlerinin İkinci Dünya Savaşı gözlemlerine dayandığını öne sürmüştü.

ABD Donanması'ndan yapılan basın açıklamasında, "sınıfının birincisi uçak gemisi, geminin savaş koşullarına dayanacak şekilde dayanıklı hale getirilmesini sağlamak test edildi." ifadelerine yer verildi.

13 MİLYAR DOLAR DEĞERİNDE 

ABD Donanması'nın 13 milyar dolar değerindeki en pahalı uçak gemisi USS Gerald R. Ford (CVN 78), on beş ayı aşkın süreyle bakım gördükten sonra 2019'da Atlantik Okyanusu'na açılmıştı.

USS Gerald R. Ford'un resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada "Kumandanlık ve mürettebat, şoku atlatmak için hazır olduğunu gösterdi; savaş gemimizin 'bir darbe alabileceğini' ve deniz havacılığının en ileri noktasında misyonumuza devam edebileceğini kanıtladı."

Yeni tasarlalan iki nükleer reaktörle donatılmış olan gemi, diğer uçak gemilerinden yüzde 250 daha fazla elektrik kapasitesine sahip.

1987'DEN BERİ İLK 

Donanma diğer gemilerle daha önce şok denemeleri yapmıştı. Ancak Donanma, 1987'den beri ilk kez bir uçak gemisi ile şok denemeleri gerçekleştirdi.

Donanmaya göre, son uçak gemisi şok denemeleri, Nimitz sınıfı uçak gemisi USS Theodore Roosevelt'i içeriyordu.

SAVAŞ PLANLARI ORTAYA ÇIKTI 

Öte yandan geçen hafta ABD ve NATO'nun Rusya'ya karşı savaş planları yaptığı ortaya çıkmıştı. Rus basını uygulamaya konulması düşünülen planların detaylarını bildirdi. Haberde şu ifadeler kullanıldı:

Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa ülkeleri, Rus donanmasına karşı F-35 savaş uçaklarını kullanmayı planlıyor. ABD ordusuna göre, bugün Rus filosuna karşı koymanın en etkili yolu bu.

The National Interest tarafından sağlanan bilgilerden de anlaşılacağı gibi, Rus Donanması Baltık Filosu'nun gemileri, ABD Hava Kuvvetleri, Polonya ve Norveç'in F-35 avcı uçaklarının saldırıları ile bastırılabilir.

Bu savaş uçakları, Tomahawk füzeleri vuruş mesafesindeyse Amerikan savaş gemileri için hedef bulmak için de kullanılabilir.

Avrupa harekat sahasında Rusya ile büyük çaplı çatışmalar olması durumunda, Amerika Birleşik Devletleri ve NATO, Moskova'ya karşı koymak için (nükleer olmayan) cephaneliklerinin tamamını kullanacak.

Danimarka, Polonya ve Norveç Hava Kuvvetleri'ne bağlı F-35 avcı uçakları, Baltık Denizi'ndeki Rus savaş gemilerini takip edebilecek ve koordinatlarını saldırı için Amerikan savaş gemilerine iletebilecek

Rus analistler, Rus ordusunun modern hava ve füze savunma sistemleriyle donanmış olduğuna ve ABD'den gelen saldırının neredeyse kesinlikle püskürtülebileceğine inanıyor.

RUS DONANMASINA KARŞI RADİKAL YÖNTEMLER 

ABD ordusu, Rus denizaltıları ve onların "görünmez olma" özellikleri ile başa çıkmak için radikal bir yöntem önererek, her Rus denizaltısının tam konumunu bildiğine dair daha önceki iddiaları yalanladı.

Bu nedenle, Amerika Birleşik Devletleri, Rus denizaltılarını izlemek ve denizaltıların hareketi üzerinde tam kontrol sağlamak adına tam konumlarını hesaplamak için devasa bir uçak ağı kullanmayı planlıyor.

Aslında, Amerikan medyasının ABD Donanması'nın askeri temsilcilerine atıfta bulunarak belirttiği gibi, bugün ABD Donanması ve keşif uçakları tüm Rus denizaltılarını kontrol etme yeteneğine sahip değil ve bu nedenle uçak ağının kullanımı Rus denizaltılarına karşı çok daha geniş fırsatlar sunacak.

Rus Donanması kısa süre önce Kuzey Atlantik Okyanusu'nda büyük ölçekli denizaltı tatbikatları yapmaya başladığında, Avrupa başkentlerinde alarm zilleri çaldı.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, en büyük deniz kuvvetlerine sahip ülkeler - İngiltere ve Norveç - Amerikan P-8 programına katılmayı seçtiler.

Diğer Avrupalı ​​Müttefikler yerel bir çözüm aramayı tercih ediyor ancak büyüyen denizaltı tehdidine, yeni bir Avrupa denizaltısavar uçağı piyasaya çıkana kadar geçici bir müdahalenin gerekli olacağını anladılar.

Bu geçici çözümün sağlanması için Ocak 2020'de bir teklif talebi gönderildi ve görünüşe göre kazanan belli oldu.

Washington,ilk olarak ortaya çıkan denizaltı tehdidini ortadan kaldıracak, ikinci olaraksa ABD Donanması üzerindeki baskıyı azaltacak.

Öte yandan, analistler ABD'nin denizaltısavar Boeing P-8A Poseidon'un satışından kar elde edebileceğini ancak bu uçağın da yeteneklerinin çok sınırlı olduğunu belirtiyor.

Doğu Akdeniz'de bir Rus denizaltısını bile takip edemeyen uçakla Atlantik'te nükleer denizaltının koordinatlarını belirleme girişimi, bir piyangoya dönüşebilir.

Kaynak: Milliyet

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.