Hava Durumu

Çok yeseniz bile kilo aldırmayacak 11 besin!

Tok tutan kilo aldırmayan gıdalar ve uzun süreli tok tutan yiyecekler hakkında merakınızı dindirmeye geldik! Şimdi listeleyeceğimiz 11 gıda her ne kadar kilo aldırmasa da siz yine de aşırıya kaçmamaya dikkat edin...

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2021 21:10
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2021 21:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Çok yeseniz bile kilo aldırmayacak 11 besin!

Bazı 'sihirli' yiyecekler vardır, siz ne kadar yeseniz de kilo aldırmadan tok kalmanıza yardımcı olurlar. Peki kilo aldırmayan yiyecekler nelerdir? 

1- PATATES

Patates yüksek oranda karbonhidrat içerse de iyi bir diyet yiyeceği olabilir. Elbette kızarmış patatesi değil, haşlanmış patatesi tercih etmeniz gerekiyor. İçeriğindeki dirençli nişasta ile tok hissetmenize yardımcı olur. Bu da daha az kalori tüketmeniz anlamına geliyor.

2- YUMURTA

Yüksek derecede protein içeren yumurtalar 36 saate kadar sizi tok tutabilir. Besleyici ögelerin çoğu yumurtanın sarısında bulunur. Dokuz temel animoasitin tümü yumurtada mevcuttur.  

Kahvaltıda yumurta tüketmeniz gün boyu tok hissetmenizi sağlayacaktır. Ayrıca vücut kitle indeksini de düşürerek kilo vermenize yardımcı olacaktır.

3- YULAF EZMESİ

Lif bakımından zengin olan yulaf ezmesi tok hissetmenize yardımcı olur. Kahvaltı gevrekleri ve müslilerden daha doyurucudur. Yulaf, sindirimi ve karbonhidrat emilimini yavaşlatmaya yardımcı olan beta-glukan içerir.

4- ET SUYU ÇORBA

Çorbalar son derece tok tutabilen yiyeceklerdir. Yemeklerin başında çorba içmek daha az yemenizi sağlar. Böylece kalori alımınız azalır ve kilo verebilirsiniz.

Et suyu bazlı çorbalar, daha besleyicidir ve uzun süre tok kalmanızı sağlar.

Düzenli olarak çorba içmenin kalori alımını azalttığı, zayıflattığı ve tok tuttuğu araştırmalarca kanıtlandı. 

Ancak kremalı olanlarından uzak durmalısınız.

5- BAKLAGİLLER

Baklagiller lif ve protein açısından son derece zengindir. Bu durum da onların aşırı doyurucu olmasını sağlıyor. Böylelikle kilo vermeyi sağlıyorlar. Fasulye, bezelye ve mercimek iyi lif ve protein kaynağı olarak bilinir.

6- ELMA

Elmaların kalorisi düşüktür, lif miktarları ise oldukça yüksektir. Elma, doğal olarak sindirimi yavaşlatan bir lif olan pektin içerdiğinden, tok hissetmenize yardımcı olur.

7- TURUNÇGİLLER

Portakal ve greyfurt gibi turunçgiller, tok hissetmenize, daha az kalori tüketmenize ve zamanla kilo vermenize yardımcı olurlar. Turunçgiller meyveleri sindirimi yavaşlatır ve tokluğu artırabilir, pektin bakımından zengindir.

8- BALIK

Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin balıklar aşırı kilolu veya obez kişilerde tokluğu artırır.

Balıkta bulunan protein ve omega-3 yağ asitleri tavuk ve sığır eti gibi diğer protein türlerinden daha doyurucudur.

9- YAĞSIZ ET

Yağsız etler, protein açısından oldukça zengindir. Bu da onları doyurucu yapar. Özellikle sığır eti, tokluk indeksinde protein yönünden zengin gıdalar arasında yer alıyor. Yüksek proteinli yağsız et yemek, sonraki öğünlerde daha az kalori tüketmenize yardımcı olabilir.

10- ÇÖKELEK

Proteini fazla, kalorisi az olan çökelek, en az yumurta kadar tok tutan bir besin. Ayrıca B vitaminleri, kalsiyum, fosfor ve selenyum içerir. Bu özellikleri süzme peyniri zayıflama dostu bir besin haline getirir.

11- SEBZELER

Su ve lif bakımından zengin olan sebzeler uzun süre tok kalmanıza yardımcı olabilir. Düşük kalorili salatalar yemek, sebze tüketiminizi artırmanıza ve kalori alımınızı azaltmanıza yardımcı olabilir. Salatalarınızı düşük kalorili tutmak için yüksek kalorili malzemeler ve soslar eklemekten kaçının.

Kaynak: Posta

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.