Hava Durumu

Çorabınızın içine soğan koyun ve uyuyun bakın ne oluyor!

Çorabınızın içine bir dilim soğan koyun ve uyuyun! Sonrasında olacaklara inanamayacaksınız! Soğanın yemeklere kattığı lezzetin yanında sıhhat açısından da bir hayli bereketi bulunuyor. Seçenek tıp usullerinde sıkça kullanılan soğanın bu sefer değişik bir kullanış biçiminden bahsedeceğiz. Tıp bilimine göre ayağımızda tüm bedenimizle temas halinde olan 7 binden fazla asap bulunuyor. Bu surattan çorabınız içine bir soğan dilimi koymak sıhhatiniz için şahaneler yaratabilir.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2021 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2021 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Çorabınızın içine soğan koyun ve uyuyun bakın ne oluyor!

Hep yemeklerde kullandığımız soğanı başka şeyler için de kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Bakın ayak içine bir soğan koymak sağlığınızla ilgili hangi problemlere çözüm oluyor?

Tıp bilimine göre ayağımızda tüm vücudumuzla temas halinde olan 7 binden fazla sinir bulunuyor. Bu yüzden çorabınız içine bir soğan dilimi koymak sağlığınız için harikalar yaratabilir.Tıp bilimine göre ayağımızda tüm vücudumuzla temas halinde olan 7 binden fazla sinir bulunuyor. Bu yüzden çorabınız içine bir soğan dilimi koymak sağlığınız için harikalar yaratabilir.

Soğanı çorabınıza yerleştirdikten sonra, tüm vücudunuzu temizler. Vücudunuzdaki bakterileri ve mikropları emer ve ayaklarınızdaki cilt çok ince olduğundan, iyi bakteri ve kimyasallar kanınızda daha hızlı emilir. Bu şekilde, soğan kanınızı da temizler. Ve tüm bunları siz uyurken yapar.

Kış aylarında zaman zaman soğuk, zaman zaman da sıcak havanın etkisi altında kalıyor, değişen hava sıcaklıkları nezle, halsizlik gibi durumların yaşanmasına neden olabiliyor. İşte bu noktada da soğan imdadınıza yetişiyor. Yatmadan önce çorabınıza bir soğan koyun ve soğuk algınlığından daha çabuk kurtulun.

Soğanlar, şaşırtıcı derecede iyileştirici özellikleri nedeniyle daha kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olur. Soğanın ayrıca mesane enfeksiyonları, kulak ağrıları ve diş ağrıları için de yardımcı olduğu söyleniyor. Bununla birlikte doğal bir antibiyotik olduğu için, aynı zamanda doğal bir antibakteriyeldir de! Ayağınızın altında kokuya sebep olan bakterileri ve mantar mikroplarını giderir, ayak kokusunu ortadan kaldırır.

YATAĞINIZIN ALTINA KOYARSANIZ...

Geceleri yatağın altına koyup beklettiğiniz soğanın sağlık açısından bakın ne faydası varmış...

Soğan, kolesterolü düşürmek, kan pıhtılaşmasını önlemek, astım, kronik bronşit, saman nezlesi, diyabet ve çeşitli enfeksiyonlarla mücadele etmek için güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Aynı zamanda soğan çeşitli kanser türlerinin engellenmesine de yardımcı olur.

GEÇMEYEN ÖKSÜRÜĞE KARŞI SOĞAN

Yapılan araştırmalar soğanda bulunan güçlü antioksidan ve kükürt miktarının öksürüğe iyi geldiğini ortaya çıkarmıştır. Gün geçtikçe soğuk algınlığına daha çabuk yakalanır hale geldik. Öksürük de soğuk algınlığının olmazsa olmazı.

Soğanın öksürüğe iyi gelmesi için yapmanız gerekenler şu şekildedir;

1- Yarım soğanı kâsenin içine koyun.

2- Üstüne kaynar su dökün. Ardından kâseyi yemek masasının üstüne veya yatağınızın altına koyun.

3- Ertesi gün odanız soğan kokabilir ancak değdiği söyleniyor. Bu uygulamayı yapanlar ertesi gün öksürükten eser kalmadığını belirtiyorlar.

Kaynak: Akşam

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.