Hava Durumu

Covid-19'u yenen 4 kişiden üçü, 6 ay sonra sağlık sorunu yaşıyor

Koronavirüsün ortaya çıktığı Çin'in Vuhan kentinde yapılan araştırmada 4 hastadan 3'ünün, virüse yakalandıktan 6 ay sonra en az bir sağlık sorunu yaşadığı tespit edildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2021 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2021 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Covid-19'u yenen 4 kişiden üçü, 6 ay sonra sağlık sorunu yaşıyor

Medical Express'in haberine göre, Çinli bilim insanları, Ocak ve Mayıs aylarında Vuhan'da Covid-19 tespit edilen bin 700 hastayı 6 ay boyunca takip ederek bir araştırma yürüttü.

Çalışmanın bulguları, 8 Ocak'ta The Lancet dergisinde yayımlandı.

Araştırmacılar, COVID-19'u yenen hastaların yüzde 76'sında, 6 ay sonra en az bir sağlık sorunu görüldüğünü ortaya koydu.

Çalışmada 6 ay sonra bu kişilerin yüzde 63'ünde yorgunluk ya da kaslarda güçsüzlük, yüzde 26'sında uyumakta zorluk ve yüzde 23'ünde depresyon gözlendiği açıklandı.

Uzmanlar, corona virüsü ağır atlatanların akciğer fonksiyonlarında bozulma ve böbrek işlevlerinde yüzde 13 azalma görüldüğüne de dikkati çekti.

Pekin'de, Çin-Japonya Dostluk Hastanesi ve Capital Tıp Üniversitesi Ulusal Solunum Tıbbı Merkezi'nden araştırmacı Dr. Bin Cao, "COVID-19 çok yeni bir hastalık olduğundan uzun vadeli etkilerini daha yeni anlamaya başlıyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.